• halgatyó
    #23
    Döbbenetes. Ez a világ egyre gyalázatosabb, nem lehet lassan szalonképes szavakkal kifejezni. Ez az Amerika már NEM az az Amerika, amely 30 évvel ezelőtt a kultúrát, a civilizációt és az emberi jogokat jelentette.

    Ez az Amerika már a pénzsóvárság és a kisemberek lehúzásának az Amerikája.
    És azok ott, a vezetők, nem értik, hogy miért utálja őket egyre jobban a világ, és miért párolognak el lassan a híveik.

    A jogokat éppúgy lehet adni-venni, mint a tárgyakat!
    Gondoljunk csak a koncessziós jogokra. Jaaaa, hogy ott nem a kisemberek húzzák a nagy hasznokat???? Ááááá....

    Megjegyzem, hogy a "vagyoni értékű jog" fogalmát a magyar jogrend is ismeri.
    (Nagyon furcsállanám, ha az amerikai nem ismerné, de javítson ki valaki, ha tévednék)

    Egy munkavégzéshez használt tervező program ráadásul sokkal anyagiasabb dolog, mint egy szimpla jog. Termelő eszköz. Ha már nem kell, akkor a legeslegtermészetesebb, hogy át kell adni valakinek, aki viszont használja.
    Nyilván ez esetben az eladó -- jog szerint -- köteles letörölni a programot és nem használhatja tovább. Node hogy még eladni se szabad??
    Ez döbbenetes!

    Ez még sokkal olyanabb, mint egy könyv. Mert sok könyv meglehetősen egyszer olvasandó/olvasható.... Vagyis a megvételekor az egyszeri olvasás élményét vásároltuk meg, tehát itt esetleg lehetne vitatni az eladhatóságot. Bár énszerintem a könyv -- mivel egyben anyagi tárgy is -- valójában az eladásával az eladó nem tudja többször elolvasni

    Node egy munkaszoftver, ami a folyamatos használat során termeli az értéket (jövedelmet)?!?! Hogy azt ne lehetne eladni?
    Döbbenet. Valamikor én is nagyrabecsültem Amerikát, és pár vitában kifejezetten melléjük álltam (nem mintha sokra mentrek volna vele, tudom )
    Ma már nem.