Neverwinter MMORPG
  • Xorax
    #2650
    Sziasztok !

    Ha valakit érdekel a játék és szeretne vele bohóckodni ezért érdemes tudni pár dolgot:

    1. Szintek: A játékban a max szint level 70, ezt kb 2-3 hét játékkal el lehet érni, normál játékidő ráfordítással plusz 1-2 hónap mire minden extra boon-t ( plusz pontok, képességek stb ) megszerzel. A grafika szép, a pályák változatosak, hangulatosak, a szintezés izgalmas. A történet szuper, minden területnek kiváló hangulata van. Szinte nem lehet abbahagyni. :)

    2. Item level: A játék egy úgynevezett Item level pontrendszert használ arra, hogy belőjje mennyire erős a karaktered. Minél jobb a felszerelésed, annál magasabb item leveled van. A fegyvereidet, felszerelésedet stb. folyamatosan lehet fejleszteni, emelni a szintjüket sokszor új képességeket adva nekik. Az item level nem tükrözi a karaktered minden képességét, csak egy mutató.

    3. Dungeonok: A 70-es dungeonok beugró szintje 1600 item level, a komolyabb dungeonoké 2000 item level. Kb 4-5 hónap normál játékkal tudod magadat felküzdeni 2500-as Item levelre, ezzel az értékkel viszont még mindig alig kapsz majd partyt, mivel mindenki 3000 fölötti játékosokkal akarja feltölteni a teamet, hogy gyorsabban / kevesebb halállal menjen le egy dungeon. A legkeresettebb kasztok a pap, a paladin és a guardian fighter. Mint a legtöbb tank & spank játékban ide is tank / healer kell, dps-el Dunát lehetne rekeszteni. Amit még szeretnek az a control wizard, de csak ha jó erős. Ha az item leveled alacsony, vagy a boss előtt úgy gondolják a srácok, hogy megpróbálnak behívni valaki mást pillanatok alatt a város főterén találod magadat, mert kirugtak. :) Amit még tudni kell, hogy a dungeonok egy-kettő kivételével szinte teljesíthetetlenek. Ha valaki meg tudja csinálni az azért van, mert grafikai bugokat, glitcheket használ a bossoknál. Gyakorlatilag az egész játékosközösség bugol, ez egyébként teljesen elfogadott.

    4. Pénznem: A játék két féle pénznemet használ, a goldot amit főleg potionok, kitek stb. vásárlására tudsz elkölteni, illetve az astral diamond-ot amivel az aukciós házban tudsz vásárolni.

    5. Mi mennyibe kerül ? Minden drága. Valós összegre átszámolva 550.000 astral diamond az 3000 Ft. ( ennyiért veheted meg, ha akarod ) Egy mount az item shopban. 6-10.000 Ft, egy augment pet ( ami szinte elengedhetetlen ) 9.000 Ft, egy normál pet 3-9.000 Ft-ba kerül. Az aukciós házban persze olcsóbban hozzá tudsz jutni, a probléma, hogy nincs miből.

    4. Loot: A játékban a loot a lottóhoz hasonlít. Ha mákod van, megütöd a főnyereményt, ami egy bossból kiütött artifactot jelent például. ( igen ritka ) A legjobbakat el tudod adni 2-3 millió astral diamond-ért ami sokat segít a karaktered fejlesztésében. A probléma, hogy vagy megnyered a " lottót " vagy 3-5000 astral diamond értékű cuccal hagyod el a dungeont, amibe beleöltél 1 órát. Ez az összeg arra sem elég, hogy elmenj belőle sétálni.

    5. Játékosközösség, guildek: A játékosközösség elég nagy. A szerveren USA-EU játékosok vegyesen találhatóak, szétszóródva kis klánokban. Új játékosként a fent leírtak miatt igen nehéz beilleszkedni, illetve egyről a kettőre lépni. Sok korrekt, segítőkész ember van a játékban ( A Hungarian Lords-ot például kifejezetten ajánlom bárkinek ) de az item level-ed miatt kezdő játékosként senki sem fog szeretni és mivel ezért nem jutsz el deungeonokba sem, nem is fogsz fejlődni egykönnyen.

    6. PVP: Kizárólag mazochistáknak. Klasszikus capture the flag rendszer. Kezdőként csak a szürke képernyőt és a " You are dead " feliratot fogod nézni. 2500-as item level-el akár 10-12 másodpercet is túlélhetsz a 3800-4000 item level-el rendelkező pvp játékosok ellen.

    7. Grindelés: Az nincs. A mobokból potionok, illetve zöld, értéktelen felszerelési tárgyakon kívül nem esik semmi.

    Összefoglalva kihívásokkal küzd az egész játék, ennek ellenére mégis szerethető darab. Hardcore játékosoknak nem ajánlom, casual szórakozásra viszont tökéletesen megfelel.

    Üdv mindenkinek:

    Budokan