• Madve
    #14
    hmmm... Kire bízzam az adataimat?
    A t-csoportnak átlag évi kétszer van adatlopási balhéja, a pentagon hálozatát sem előszőr törték már fel, a helyi önkormányzatok, és egyéb hivatalok pénz híján elavult rendszereken tárolják az adataimat elavult, vagy null védelemmel. Ha valaki fel akarja törni bármelyik ilyen rendszert, akkor a legidegestőbb akadály a hálózat lassúsága fog lenni neki. De ha mégsem sikerülne, akkor úgyis van mindig egy bennfentes, aki elhagy egy laptopot/pendrive-ot, vagy akár egy nagy köteg papírt rajta fontos adatokkal.
    A fent felsorolt példákban közös:
    -mind olyan csoportosulás, akikben bízol, és gondolkodás nélkül átadod az összes adatodat, ha kérik.
    -mind el is kéri, vagy begyjti azokat,
    -mind el is hagyja, vagy feltörik a hálózatát,
    -és végül mindegyiknél minimum 99%-ban számítástechnikai analfabéták használják a gépeket, eszközöket, hálózatot, ahol a fontos adataink vannak.

    Ezzel szemben a gugli:
    -jóval kevesebb, és az esetek többségében kevésbé fontos adatodat akarja, amiknek nagyrészét gyakorlatilag bárkinek megadnál, ha kérdezi,
    -tudtommal még nem volt semmi komolyabb problémájuk az adatok megőrzésével,
    -nekik jóval komolyabb, és védettebb hálózatuk van, mint a fent felsorolt szervezeteknek,
    -az alkalmazottai 99%-a jobban ért a számítástechnikához mint a fenti felsorolásban a fentmaradó 1%.

    Tehát az én meglátásom szerint gugli kisebb fajsúlyú adatokat tárol rólam jóval hatékonyabban, cserébe jóval többet segít a hétköznapi életemen jóval gyorsabban, és olcsóbban, mint a fent felsorolt szervezetek együttvéve.
    Aki meg még mindig azon lenne fennakadva, hogy a gugli adatot gyjt, annak elmondom, hogy az összes kereső, e-mailszolgáltató ezt teszi és plusz még a microsoftot, meg az apple-t se felejtsük ki a sorból, a különbség csak annyi, hogy ők nem vallják be, így aztán szabályozni sem lehet őket, sem szemmel követni a tevékenységüket.

    Szóval kire bízzam az adataimat?