Locutos#4
Azért lehet kicsit elszámítottad magadat ezzel a gyorsabb kéne legyen mint a fény sebessége is. Az idegrendszer is ugyanazzal az előnnyel rendelkezik a számítógépekhez képest mint a videokártya a központi processzorral szemben: egyszerűen több processzor van benne.(Egy játék grafikájának futtatása CPU-n meg sem közelíti a videokártyáét)
A szúnyognak/légynek azért olyan gyors a "reflexe" meg minden mozgása mert sokkal rövidebb távolságokat kell bejárjanak az impulzusoknak a végtagoktól az agyfeldolgozásig. És ráadásul az idegsejti impulzusterjedés sokkal lassabb mint egy integrált áramköri jelmozgás szerintem akár 2 nagyságrend is lehet, utána kéne nézni esetleg jobban. Az a nagy előnye az többsejtű idegrendszernek hogy:
1. nagyon sok feldolgozó egységet tartalmaz: maguk a regiszterek az egész memória is(ez persze leegyszerűsítve mondva)
2. optimalizált algoritmuspályák jönnek létre=tanult dolgok - ami által elfedődik a lassú idegsejt kommunikáció okozta hátrány(de ugye ez se elég, mert még a látottakat az egész tudtat is fel kell dolgozza ami már még igy is túl nagy feladat és "sok idő" kell a teljes feldolgozáshoz mint ahogy te is mondtad ezt)(ugyanez a trükk a videokártyaprogramozásnál, úgy fedjük el a globális memóriaolvasás okozta lassúságot hogy közbe kihasználjuk számításokkal a már meglevőkkel(ezt joban is fogalmzahattam volna :-) ))
De összességében abba egyetértek, hogy a ma legjobban elterjedt központi processzoroknak annyira kicsi a teljesítménye hogy pár ilyen processzor(ami átlagosan egy átlagos PC-ben van) semmire se elég...videokártya...az már esélyesebb lehet, ha kiforrik idővel a párhuzamos számítási architektúra/programozás(ami szerintem ki fog)