Shawn Ryan új sorozata
 • karajjj
  #1
  Ha Shawn Ryan sorozatot készít, arra illik odafigyelni. A Kemény zsarukkal megújította a rendőrös sorozatok műfaját, a széria realizmusa, kamerakezelése, történetvezetése akár tananyag is lehetne a filmes főiskolákon. (Mellette tanulta ki a szakmát és lett kiváló tévés Kurt Sutter, a Sons of Anarchy készítője is, amiért külön köszönet jár neki.)  Az F/X-en kiélhette magát, a kábel, még a reklámokkal támogatott is, olyan médium, ami elbírja a súlyosabb dolgokat (tessék csak a Kemény zsaruk záróévadára gondolni, vagy akár a pilotra), Ryan itt volt elemében, nem a network tévéken (CBS - Az egység, Fox - Hazudj, ha tudsz!), így örömteli, hogy ismét itt mutat be egy új sorozatot ma este.

  A Terriers című újonc írásához egy hozzá hasonlóan tehetséges faszit szerződtetett Ryan, azt a Ted Griffint, aki az Oceans'-franchise mellett bizonyította, hogy tud egyszerre menő és vicces is lenni, ami egy dramedy esetében nem elhanyagolható - Ryan magában szerintem nem tudta volna ezt megcsinálni, ő túl intenzív a viccelődéshez. A Terriers középpontjában egy modern Butch Cassidy - Sundance kölyök párosnak is nevezett duó áll (Donal Logue - Life és Michael Raymond James - True Blood), az ő barátságuk határozza meg a sorozat hangulatát.

  Hank (Logue) egy exzsaru, akit alkoholizmusa miatt kivágtak a rendőrségről, Britt (James) pedig egy botcsinálta bűnöző, akivel akkor bandáznak össze, amikor az utóbbi be akar törni az előbbi házába. A haverkodásból meg az lesz, hogy bűnüldözésből akarnak megélni, piti ügyek megoldásából, olyanokéból, amikkel a rendőrség nem hajlandó foglalkozni. Engedélyt persze nem kapnak, de van egy jó ügyvédjük (Jamie Denbo) és egy rendőr haverjuk (Rockmond Dunbar), akik segítenek rajtuk, ha megszorulnak.

  Tipikus haverkomédiának tűnik a dolog, de Ryan azt nyilatkozta, hogy a röhögés mellet komoly drámára is számíthatunk, autós üldözésekkel, akciókkal, és így tovább, tehát nem egy újabb Good Guys-t kapunk majd (amivel egyébként nem is lenne semmi baj). Meglátjuk holnap reggel, kritika természetesen lesz, mint minden idei újoncról.

  Forrás: comment.blog.hu