Bocsánat a darabos írásért. Telóról írtam és a rohadt angol szókiegészítő mindig bekavart.
Mondom. Szerencse kell hozzá, hogy 1 hét alatt munkát találj no angollal. mi 4-en jöttünk ki. Én két nyelvet beszélek a magyaron kívül párom 1-et (angolt nyilván) a másik két ember meg közép fokon vagy éppen semmi szinten beszélnek. Akikkel lakunk szintén középfokon beszélnek +1 érettségivel jöttek ki 4-en srácok. Náluk is eléggé vegyes a mérleg.
Az eredmény 1 hónap alatt. A 4 srácból mostanra 3-nak van melója. az egyiknek azért nincs, mert felvették kitchen porternek, de kilépett azóta sem talál másik állást ahol volt oda meg nem veszik vissza. Egy másik srác korábban volt kint és a régi helyére ment vissza ahol emlékeztek rá így kapott megint munkát. A 3. srác 1 hónap után most hét elején kezdett dolgozni. A 4. volt szerencsésnek nevezhető, mert őt felvették első héten.
Kedvesem öccsének barátnője (szintén velünk jött) ő besétált második héten egy étterembe, oltári mázlija volt mert 2 part timeos mosogató akkor mondott fel és azonnal felvették. Akármelyikőnk megy be azonnal kap munkát, neki volt mázlija.
Mellettünk lakik szintén egy 25 év forma srác ő is egy hónapja nem talál semmit. Csak interjú és próbanap.
Én szintén nem találok semmit mióta kint vagyok, pedig mint említettem mindent próbáltam, mindenre lövök Ügynökségek elzavartak (reed, hays, admiral, barkeley scott, hogy párat említsek) lévén nincs még meg az NI számom. A National Insurance regisztrációra 1 hónappal későbbre adtak időpontot ami már megvolt. A számom még mindig nem jött meg azóta sem.
Egyetemi főiskolai végzettséget már be sem írom csak a fluent angolt az önéletrajzba és minden állásra külön hazudom össze a részleteket. a referenciák is le vannak zsírozva hozzájuk.
A saját józan tapasztalataim és a 10 fős mintám alapján felelőtlenség azt állítani, hogy 1-2 hét alatt lehet munkát találni.
Tény hogy gyorsabb mint otthon. De ne felejtsük el, hogy addig darálod be a lóvét kajára, lakbérre, utazásra fasztudjamikre...
Saját bőrön szerzett tapasztalat alapján állítom, hogy urban legend az 1 hét.