MacropusRufus#46
45€/db???? Azért ez eléggé húzós ár egy lemezért. Biztos tömeg cikk lesz 2 éven belül :) Ez kb. 13000Ft. Egy írhato BL lemez meg olyan 500-700között mozog.
Tehát a normál BL lemez árához képest több mint 20x többe kerűl a lemez, viszont csak 4x többet tud tárolni. Kinek éri ez meg?
Pláne, hogy a lemez áránál picivel többért több mint 1000Gb-ot tudnék venni, hdd-n? Sztem a jövő a mágneses tárolóké még mindíg.
Azért az analóg nem volt rossz. 30 évvel ezelötti vhs-t gond nélkül nézek a pár éves videómon. (okés a kép már picit zsizsikes, de hát 30 év, az 30 év). Viszont, abban is biztos vagyok, hogy az optikai tárolóknak ebben a formában nincs jövőjük. Már ami a hosszú távú tárolást illeti, ui. míg a vinyóknál a mágneses tulajdonságtól függ, hogy az adat meddíg marad meg, addíg az optikai táorlóknál az anyag felületi változása szabja meg, amit meg az anyag minősége határozz. Öregem lévén, sokat volt lehetőségem különböző műanyagokkal foglakozni és hát meglepődne az ember, hogy mit törik az új műanyag és miért nem nyúlik mint a békebeliek. Valami hasonló játszódik le a lemezek terén is. Ha szar a műanyag akkor az évek alatt elveszti a tároló képességét. Kb. mint mostanában a primco dvd-k.
Aminek lenne értelme atz a rohadt drága MO tárolás. Az királyságos.
A VHS-hez képest a DVD nagyobb durranás volt, mint a DVD-hez képest a BL.
Míg a VHS max sztereo volt és egy viszonylag ronda felbontás, addíg a DVD akár 576p is tud, és mind ezt 5.1-es hanggal, 32 felirattal 8 szinkronnal és 5 nézőponttal. Ehhez képest a BL csupán a felbontást nyújta plusszban. A többi maradt ha jól tudom.
Meg hát a FullHD BL filmekhez nem árt egy FullHD tévé (nem HD Ready!) Ez meg ismétetlen nem 2 forint. Tehát ha élvezni akarjuk a FullHD BL előnyét, a szép képet akkor könnyen lehet, hogy 200ezret is bele fogunk őlni a lejátszóba és a tévébe együtt. Míg a DVD eseténél, csupán egy lejátszót kellett venni és már nézhettem is a filmeket, szebben mint a VHS.