• kutyak
    #5
    Minden ok?

    Elmondom, én mit olvastam ki a szövegből: kiengednek egy hosszú "antennát", amivel elektronokat gyűjtenek be. Ezek az elektronok az űrjármű testén elhelyezett katódon keresztül pedig irányítottan elhagyják azt. A fellépő vonzó- vagy taszító erők pedig pályakorrekcióra késztetik az eszközt. A cél: olyan üzemanyagmentes hajtómű kifejlesztése, amellyel az apró pályamódosítások hosszú időn keresztül olcsón kivitelezhetőek.
    Én ezt hámoztam ki a szövegből. A személyes véleményem, hogy remek ötlet, remélem beválik.
    Egyébként nem hiszem, hogy ez bármiben is korlátozná az "emberiség önellátását". Ezt nem is értem, miért korlátozna az bármit is, ha néhány száz kilóval könnyebb műholdakat tudunk fellőni, amelyeknek az élettartama hoszabb lehet?
    És a napvitorla miért korlátoz? Akkor kell csak használni, ha arra akarok menni, amerre a napszél fúj. Ennyi, erre való. Mondok valamit: amikor autóval utazol, akkor sem arra mész, amerre akarsz. Hanem egyrészt amerre az út visz (mert az autód nem alkalmas bármilyen terepen való átjutásra), másrészt benzinkúttól benzinkútig mész, vagyis a lehetőségeid nem korlátlanok, csak nem veszed észre a korlátokat.