Részemről amíg a mobil internet forgalomkorlátos és/vagy percdíjas, addig ignorálom. Nekem nem bót a 70 Ft-os jelenlegi percdíj a telefonon.
@finaltrekker: megvan már vagy egy éve is, hogy utoljára tévéműsort néztem. Tévét azt igen: a letöltött filmeket, sorozatokat nézem DVD-ről. A tévé halott. Legalábbis a mai formájában. Nincs olyan tartalom, ami előbb vagy utóbb fel ne kerülne az internetre és le lehet tölteni. Legyen szó szórakoztató műsorról, ismeretterjesztő sorozatról, kabaréról vagy filmekről. A zene dettó, a rádióadásokat már streamelik.
Néha, mikor itthon valaki bekapcsolja a tévét, már meghökkenek, hogy a 16:9-es film le van nyírva 4:3-asra, van rajta egy tévécsatorna logó, egy korhatár karika, meg rosszabb esetben a harmadik sarokban egy animált beharangozó, ami az animációval ugyanúgy elvonja a figyelmet a műsorról, mint a flash reklámok a böngészésről.
Továbbá megdöbbenek, mennyi reklám meg szemét ajánló van belezsúfolva akár egy 50-60 perces rövid műsorba is. Mondjuk a Showder klub az kábé ilyen fertályórás, mégis másfél óráig tart. És poén közben szakítják félbe, hogy mire visszajönnek garantáltan ne emlékezzen az ember rá, hogy miről volt szó.
Nem beszélve arról, hogy egy kitűzött időpontban ott kell ülni a tévé előtt, mert különben lekésed a műsort. Igazából ez szoktatott le teljesen a tévézésről, akkor is, ha a kedvenc sorozatomról volt szó, mert vagy lekéstem sorozatban jó néhány részt, amikor meg véletlenül elkaptam egyet-egyet az tuti ismétlés volt, amit már láttam 2×.
Szóval THX, de nekem nem kell tévé. Ha egyedül laknék itthon, már régen visszamondtam volna a kábeltévét, mert az a 40 csatorna, amit sosem nézek valami 6000 Ft-ba fáj havonta, amit értelmesebben is el tudnék költeni.
A híradót meg megnézem a tévé honlapján. Este még csak a délutáni látható? Nem probléma. Éjszaka felkerül az esti kiadás is, oszt csókolom.