• kvp
    #43
    "Amennyiért te ilyen házi robotot tudnál venni, annyiért hosszú évekre alkalmazhatsz egy nagyon csinos bejárónőt, akit meg is döngethetsz, ha éppen olyan kedved van."

    Sot valamivel tobbert felesegul is lehet venni. (ismerosom rendelt igy maganak feleseget azsiabol, azota van egy kislanyuk)

    "De ha már van robotod, akkor szükségtelen az egyes eszközöknek intelligenseknek lennie, intézzen mindent a robot, nem?"

    Egy buta robot kepes kivenni egy dobozt (keszkaja) egy masik dobozbol (huto), bettenni egy harmadik dobozba (mikro), majd kivenni es bevinni a szobaba, mindezt infras utkozes elkerulessel es elore beegetett lakas terkeppel. Viszont ha barmelyik dobozon kis gombok vannak, meg kijelzo, akkor mar latnia is kell, meg a latott kepet feldolgozni, meg a gombokat eltalalni, a kiirt visszajelzest feldolgozni, stb. Ezek a dolgok azok amik egy robotot megdragitanak, mert egy robotnak egy radios parancsot konnyebb kikuldeni hogy mondjuk 'microwave.on(60 sec)' mint fizikailag kezelni az embereknek szant gombokat. Ezert jo jobb egy buta robot szamara az onmukodo ajto, mig az emberek a kilincsekkel is siman elboldogulnak.

    "Egy becsomagolt felvágottról egy ember is képtelen felismerni, hogy mi van a csomagoláson belül, kivéve, ha kibontjuk és megnézzük. A hűtő honnan a francból tudná felismerni?"

    Idealis esetben, ha gyari csomagolasban van a vonalkodbol es az eu-s vonalkod adatbazisbol, a lejarati datumot meg kezzel beuti az ember. Ha nem gyari, hanem a boltban szeleteltek, akkor bepakolaskor a konyhai terminalon beuti az ember, hogy parizsi, N deka, X szelet, majd a gep nyomtat egy ontapados vonalkodot, amit ranyomunk a csomagolasra. A rendszer megjegyzi, hogy N deka parizsi bekerult adott idopillanatban a hutobe. Ha megeszunk 1 szeletet es ezt fel is visszuk az adatbazisba (kivet: parizsi, 1 szelet), akkor mar tudja, hogy csak X-1 szelet van a hutoben es azt is hogy mikor fog lejarni. A megoldas alapvetoen hasznalhato, persze ehhez nem intelligens huto, hanem egy konyhai szamitogep kell, vonalkodnyomtatoval es adatbazissal. Egyebkent a westend-ben a media markt-ban lattam jopar eve ilyet, egy nagy huto ajtajaba volt beepitve.