• willcox
    Van nekem is olyan kávéfőzőm, ami programozható, főz kávét darált és szemes (ha szemes, akkor előbb ledarálja) kávéból, többféle erősségre, mennyiségre lehet beprogramozni, illetve, ahogy írtad is, előre fel lehet tölteni sok kávéval, vízzel, és csak időnként kell a zaccot üríteni. Illetve jeli, ha tisztítóprogramot kell lefuttatni rajta. Nem volt olcsó, két és fél évig használtam, ezalatt ötször volt szervizben egy csomó pénz ráment a garancián túli javíttatásra, berágtam, és lett egy egyszerű kávéfőző, ami nem nagyon tud elromlani. Szép dolog a technika, de ez jó tanulópénz volt arra, hogy soha többet ne kelljen nekem ilyen agyonbonyolított szerkezet. Pedig szerettem nagyon, kényelmes volt, elegáns, de piszok drága. Kidobni nem volt szívem, jelenleg a pincébe van lerakva. Az üzemeltetése is drága, mert a kb. 5 hetenkénti tisztítóprogram anyagköltsége is 1.5k HUF volt. De ezt még elnéztem volna, ha a javítási költségek nem lettek volna akkorák. Egy szerviz költségéből simán kijött a jelenlegi kávéfőző ára, ami ugyanúgy 15 bar nyomással löki a gőzt, és ugyanolyan habos kávét csinál, mint az előző.