• redgreen
    #31
    Köszönöm, örülök, hogy több ponton egyetértünk. Írtam is, hogy Androiddal nincsen tapasztalatom, ezek szerint a böngésző ott jobban van megírva, de PDF olvasónál szerintem ott sem tördelheti át az oldalt, így azzal lehet probléma a görgetésnél. iOS-en is van egy trükk: ha sikerül függőlegesen húzni az ujjad a képernyőn "valameddig", letiltja a vízszintes mozgatást, amíg az ujjad rajta van. A hangerőgombokat is jobban kihasználja ezek szerint az Android, tetszik.

    Nem azt írtam, hogy mindenhol szeretnék nyomkodni, mert az fárasztó. És nagy élmény a kapacitív kijelzőket simogatni, tényleg. A BlackBerry Stormnál például az egész képernyő benyomható, ami egy nagyon jó megoldás, hiszen kikapcsolható azoknak, akik ezt nem igénylik. Ennél a telefonnál maradva van rajta külön hardveres felvevő-elutasító gomb is. Láthatóan telefonnak készült.

    És igen, nagyon jó lenne egy szótár ami felajánl szavakat, urambocsá' kijavítja az elgépeléseket, de akkor az legyen minimum olyan szintű, mint a T9 a normál gombos telefonokon. És akkor nem kell külön gomb minden betűre, elég lenne hármasával-négyesével egy-egy gomb, a szótár meg majd kitalálja, az ékezetes variációkat is felajánlva az ékezet nélkül beírt szavakra. Általános gyakoriság, utána pedig felhasználótól függő gyakoriság szerint átrendezve (a magyar, mivel a szavak végén ragozódik, ebből a szempontból nem egy szerencsés nyelv).

    iOS-en, mint már írtam nincs saját billentyűzet, csak ha valaki beleteszi a saját programjába, és akkor azon belül használható. Android eggyel flexibilisebb, és engedi saját beviteli módok telepítését, van T9 is. Ennek csak annyi hátulütője van, hogy szótár minden egyes saját billentyűzethez és használt nyelvhez szükséges.