• Match
    #30
    Sztem a gépelési dolgokra egy qwerty billentyűzetes telefon tökéletesen megfelel neked, bár nem tudom azokon hogy működnek az ékezetes karakterek. A rezisztív kijelző nekem a kapacitív után (HTC legend) nagyon kényelmetlen. Elszoktam attól, hogy nyomjam a telefon kijelzőjét, ott meg muszáj (valamint frászt kapok amikor valaki elkéri az enyém, és elkezdi nyomni a kijelzőt mint a barom).

    A görgetéses problémád tényleg csak szőrszálhasogatás (ha nem annak szántad, akkor is). Ha megnyitsz egy oldalt, a szöveget az aktuális nagyításhoz tördeli, valóban scrollozásnál előfordul hogy kicsit elcsúszik az ember ujja, de először is ehhez nagyobb elmozdulás szükséges, másodszor pedig 1-2 mm-t visszacsúsztat az ember az ujjával, és már be is ugrik a helyére. Sztem 1 + 1 opcionális mozdulattal való görgetés jelentősen kényelmesebb mint nyomogatni a lefele gombot.

    Az optikai trackball szutyok helyett én is jobban örülnék egy joy-nak, vagy egy d-pad-nek. Felvevő elutasító gomnnak is örülnék. Lehet ezek nélkül élni, de tény hogy jól esne a választás, hogy most tapicskolok, vagy gombbal veszem fel.

    A hangerő szabályzók nem mindig hangerőt állítanak (legalábbis a legenden, illetve a voda 845-ön). Bizonyos esetekben (pl msn kliens) a betűméretet állítják kisebbre, vagy nagyobbra. Görgetni valóban nem lehet vele, de mint fent említettem, sztem kényelmesebb is így. Ha nagyon gombbal akarsz görgetni, arra ott van a trackball, d-pad, vagy egyéb ami más telefonokon van (az enyémre meg jutott ez a vacak optikai).

    Visszatérve kicsit az on screen billentyűzetre és az ékezetekre: Van valami user dictionary az androidba, bár sosem használtam, lehet ha abba beimportálsz egy magyar szótárt, akkor szépen felajánlja a "köszönöm" szót pl arra ha beírod hogy "ko". De ezt csak tippelem, tényleg nem próbáltam ki (mellesleg ha valakinek van konkrét infoja ezzel kapcsolatban, az megoszthatná).