• karesz6
    Köszi. Kifejtetted azt a részt amit én nem. Pontosan erről van szó. A titkosítások azért vannak hogy az amcsik továbbra is a szabadság terjesztőjének tekinthessék a saját államukat, megtarthassák életszínvonalukat és ekőzben megmaradjon az a romantikus képzelgés hogy GI Joe bevonul Bagdadba cukorkát osztogat a gyerekeknek és a halálba puszilgatja a gonosz terroristákat. Ezek a titkosítások a fejlett világ polgárainak lelki békéjét védik.

És még mielőtt valaki más fogalmazza ezt meg megteszem én.
    -Igenis ezeknek a dolgoknak titkoknak kell maradniuk.
    -Igen hülye akarok maradni.
    Így is épp eléggé szarnak gondolom ezt a globalizációs világot nem hiányzik hogy még roszabbnak gondoljam csak azért mert olyan dolgokról értesülök amiknek az én életemre semmiféle közvetlen hatással nem bírnak. Ezeknek a titkoknak a léte a rendszer egyenes következménye és akármennyire szar is róluk hallani szükségszerűen bekövetkeznek.
    Egészen biztos vagyok benne hogy pl. Rotyoka is rendkívül mérgeseket kommentelne ha pl. nem lenne benzin a kutakon vagy egy újabb gazdasági válság mégjobban a földbe döngölne mindenkit.
    Ez egy szar rendszer de ez biztosítja a viszonylagos jólétet. Megszoksz vagy megszöksz de megszökni csak még szarabb helyekre lehet.