Bioshock: Infinite

10804749371363831955.jpg
 • MerlinW
  #2061
  A megjelenése óta le van írva sok helyen - sok teória, de a lényeg ez:

  SZTORI SPOILER
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  "Bookert két titokzatos esőkabátos megbízó Columbiába küldi, hogy megszerezze Elizabethet, adja oda nekik, és ezzel eltörölheti az adósságát. Columbiában a próféta, vezéralak, Comstock, aki többek közt megjósolja egy "hamis pásztor" érkezését, kinek kezén egy A.D. monogram található, és aki majd eljön Elizabethért a város jövőjéért, hogy elvigye tőlük. Ez a személy maga DeWitt a főszereplőnk. Elizabeth megszerzése érdekében segíti őt egy furcsa ikerpár. ( Itt az elején Telegrammot küldenek neki, hogy ne fogadjon a 77-es számra, amit persze megtesz.) Ezen ikerpár női tagja az aki felel a város lebegéséért. Kvantummechanika a titka...

  Ugyanezen Lutece ikerpár felelős egy gép megépítéséért, amely képes kapukat nyitni egy másik dimenzióba. Comstock lánya, Elizabeth az, akin kísérleteznek ők, ezáltal képessé teszik a lányt is kapuk megnyitására más dimenziókba. Ezek a dimenziók bármilyenek lehetnek, Columbia változatai, de Elizabeth csak korlátozva tutdja használni képességét, mert az angyalban melyben él van egy gép, amely korlátozza. Így csak kapukat képes nyitni létező dimenziókba, de nem képes őket átlátni és nem tudja elhagyni Columbiát. (Ezért is építették az eszközt, hogy ne tudja elhagyni.) Az ikerpár egyébként a dimenziókkal való kísérletezés közben meghal, ennek folyományaként, létezővé válnak az összes dimenzióban és minden idősíkban, így képesek mindenhol előbukkanni. :))

  Na az a helyzet, hogy Booker a múltban megbánta a sok gyilkosságot amit katonaként követett el. (Katonai éveiről Columbiában is tud egy hadi parancsnok) Ezért, hogy bűnei alól feloldhassa magát egy keresztény közösségben meg akarja keresztelni magát.

  A történet szerint itt két dimenzió jön létre. Egy, amelyben megkersztelkedik, és egy amelyben végül visszautasítja a eresztelést. A megkeresztelt Booker mit csinált? Átneveztette magát COMSTOCK-á és megalapította Columbiát. :Y Míg a másik dimenzióban lévő Bookernek, aki végül megtagadta a keresztelkedést, született egy lánya. Anna DeWitt. (a monogramm Booker kezén.)

  Élték az életüket külön dimenziókban, ám Comstocknak időközben kellett egy utód. Egy örökös, hiszen öregedett. Viszont nem volt képes gyerek nemzésére. Így a Lutece ikrek gépét használta, hogy egy másik dimenzióból szerezzen magának gyereket.
  A sajátját, aki vér szerint is a sajátja, hiszen attól a Bookertől veszi el, aki ő maga egy másik dimenzióban. Ő lesz Annából Elizabeth. Sok-sok dimenzió
  van, amelyben Comstock mindenképpen megszerzi Bookertől a lányt, a dolog egy dimenzióban sem végződik másként.

  Booker, akitől a gyereket elvették (eladta, nekik, hogy adósságát törlesszthesse, de hamar megbánta a dolgot, csak már késő volt) kap egy esélyt a Lutece ikerktől akik dimenziót nyitnak neki, hogy viszont lássa a lányát. Ám mikor Booker átmegy a kapunk, elveszti az emlékeit, és újjakat kreál a régiekből. Kitalálja, hogy neki a lányt az adósság törlesztése okán kell megszereznie. Az ikrek ráhagyják. (Egyébként az ikrek igazából ugyanannak az egy személynek a két különböző dimenzióbeli megtestesülése)

  A történet végén, mikor megsemmisítik az eszközt, mely korlátozza Elizabeth képességeit, a lány rájön, hogy Booker és Anna egyik dimenzióban sem lehetnek együtt Comstock miatt, ezért Booker azt tanácsolja öljék meg Comstockot, mikor született. Ez akkor történt, mikor Booker választás elé került a keresztelkedés
  ügyében. Ide jönnek, itt jön rá Booker, a végén, hogy ő maga Comstock és hagyja hogy a különböző dimenziókból jövő Elizabethek megfullasszák." - AgatonDeHell


  További kiegészítés:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  "A végén elizabeth a tér és időn kívűlre visz minket és itt kiderül minden. lényeg az, hogy Booker a múltban hozott egy döntést ami miatt született egy új énje egy másik világban(ez Comstock). Elizabeth-el vissza mennek oda amikor a Baptistánál keresztelkedik Booker. az egyik világban úgy dönt megkeresztelkedik és így válik belőle a vallásos Comstock. mialatt egy másik verzióban Booker elmenekul a keresztelkedéstől és így lesz belőle a hamis próféta (False Shepherd). Booker rájön hogy megkell ölni Comstock-ot mertcsak így lehet vége de elizabeth elmondja h nem lehet mert minden döntéssel egy másik világban lesz egy uj Comstock . oda mennek ahol minden elkezdődött (az utolsó helyszín) mert csak ugy szabadulnak meg tőle ha akkor hal meg amikor a döntés született és ami miatt született Comstock .megjelennek Elizabeth alteregói az összes világból. egyik alteregó Booker Dewitt-nek ismer másik alteregó pedig Zachery Comstock-nak itt jövünk rá hogy Comstock és Booker igazaból egy ember és hagyjuk hogy megöljenek.

  Továbbá a játék végén kiderül hogy Elizabeth igazából Anna DeWitt , Booker Dewitt rég elfeledett lánya . Booker a múltban eladta Zachary Comstock-nak a lányát (egy másik világból jött alternatív másának azaz magának)Van egy incidens amikor Booker visszaakrja szerezni a lányát Comstock-tól de nem sikerül és amikor a 2 világ közötti dimenzió portál bezáródik levvágja a Elizabeth(Anna DeWitt) kis ujját.

  http://bioshock.wikia.com/wiki/BioShock_Infinite
  http://bioshock.wikia.com/wiki/Elizabeth

  Még annyi , hogy az a rejtélyes iker pár akik segítenek minket, Robert és Rosalind Lutece igazából egy személy csak két különböző valóságból. Különbség csak a nemük.

  Rapture-ben ha megnézed mikor Songbird megfullad mögötte ott van egy halott Big Daddy és egy síró Little Sister ezzel úgy gondolom, hogy a készítők párhuzamba állították a Big Daddy-Little Sister kapcsolatot Songbird és Elizabeth kapcsolatával. Más teóriák szerint Songbird Kyle Fitzpatrick ezért tértünk vissza a Bioshock 1 színterébe." - Findzs

  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.03.24. 20:52:32