• uniu
    #33
    Valószínű a kezdeményezés politikai célzatú. Egyébként a finnek részéről az egész rokonság mese már a kukában van. Hivatalosan.

    Genetikaileg nincs rokonság: http://sfkornyek.szabadsagharcos.org/finnugor.html
    A japánnal ugyan ennyi egyezés van: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n%E2%80%93magyar_nyelvrokons%C3%A1g


    Apropó iskola. Máig jól emlékeszem a "felszabadító" oroszokra akikről a suliban tanultunk, bár zavaró volt, hogy a szüleim kevésbé örültek ennek. Nagyapámat a kommunista rezsim folyamatosan zaklatta, megjárta Balatonfenyvest (Recsk szerű tábor) végül a halálba kergették. Szülei, rokonaim életét szintén megkeserítette(nem voltak pártagok) a szovjet elnyomás. A kommunizmus jelképeit tiltott önkényuralmi jelképekké minősítették. Ennek ellenére rengetek helyen fellelhető az országban, pl máig ott díszeleg Kecskeméten a zsidó temetőben egy nagy obeliszk, az ötágú csillaggal és sarló-kalapácsos címerrel. Kíváncsi lennék, hogy egy horogkeresztes emlékmű mennyi ideig maradna ott ??

    A II.vh kapcsán mindannyiunkban felmerült, hogy mi baja volt a zsidókkal Hitlernek. A tanító szerint Hitler elvette a pénzüket mert kellett a háborúra. Ez volt a hivatalosan elfogadott álláspont, olyan '85 körül az általános iskolánkban.

    Persze akkoriban is voltak akik a ma már elfogadott nézeteket "szélsőséges szubkultúrának" tartották.