• Kornan
    Szerintem már sosem fogjuk megtudni, hogy a magyar őseink milyen utat tettek meg a közös ősöktől való különválás óta. Hogy alakult ki az "ősi" kultúránk, stb... Sajnos az emberiség történelmének nagy része már teljesen elveszett. Így csak találgatni lehet, elméleteket gyártani, morzsányi mennyiségű tényekből, aminek sok értelme nincs, szevasz. No meg lehet, hogy nem tetszene, amit találnánk. + Egyébként is inkább a jelenre kéne koncentrálni szerintem.

endrev: Beleolvastam az első találatot a kulcsszóra amit adtál és hát nem valami meggyőző, én semmiképp nem kezelném szentírásként, ha érted mire célzok. De azért lehetőségként érdemes nyitva hagyni, hátha kerül elő még vmi.

A mai Magyarország területén élő emberek genetikai szempontból alig különböznek az itt élő többi néptől, a szlávoktól, németektől... A sok bevándorlás és a sok emberáldozatot követelő háború és az a tény, hogy valószínűleg jelentős számú ember élt már itt, mikor idejöttünk, szinte eltüntette a magyar nép genetikai jellegzetességeit. Valószínűleg már nem sok közünk van a honfoglaló magyarokhoz genetikai szempontból. Ha volt-e egyáltalán honfoglalás. Egyedül a nyelvünk az ,ami viszonylag egyedi.