waterman#25
tehát ipv6 esetén én a szolgáltatótól nem csak egy darab ip címet kapok, hanem egy kisebb tartományt, amit ha van erre alkalmas routerem, a router szétoszt a csatlakoztatott eszközök közt és mindenki boldog.
nekem ezzel az a bajom, hogy eddig szépen alhálókat meg egyebeket alkalmazhattam, ha akartam, ezzel is nehezítve egy betolakodó dolgát, meg egyszerűsítve az enyémet, így úgy tűzfal, a natolásban is lehettek trükkök, de nekem most úgy tűnik, hogy szimpla próbálgatással relative el lehetne érni kívülről az összes gépet a belsőn hálón. eddig egy kis soho routeren is lehetett házirendeket felállítani, most az egész a feje tetejére áll, mert minden címhez hegeszthetek portokat, hogy ki hol mehet ki.
különben attól tartok, hogy a kis otthoni soho routerek nem lesznek egy firmware frissítéssel ipv6 képesek. sokkal hosszabb a cím, más elven kell feldolgozni, óriás csomagok is jöhetnek. szerintem fizikailag nem lenne rá képes a legtöbbje. pl a tp-link honlapján beírom a keresőbe, hogy ipv6 és azt írja ki hogy "please be more specific when making a serach!". szuper.