OrbMT, DMT - modem stabilizálók
-
"Mindenesetre a modememen, akkor is lehet ezt a SNR Margin erteket modositani, hogy stabilabb legyen a kapcsolat."
Nem is azt mondtam, hogy a modemen nem lehet ezt állítani, vagy hogy ettől nem lesz stabilabb a kapcsolat, csak annyit, hogy az SNR != (nem egyenlő) SNR margin.
Nagyon-nagyon (extra nagyon) leegyszerűsítve: az SNR olyasmi, mint egy vízcsőben a nyomás, az SNR margin meg olyan mint egy vízcsőnek a megengedhető nyomása. Vagy az SNR olyan, mint amikor az autóval 48 km/h-ás sebességgel haladsz, az SNR margin meg az 50 km/h-ás sebességkorlátozó tábla.
djsadri: szerintem ne nagyon vacakolj vele. A szolgáltatónak biztos volt nyomós oka, hogy nem ad a home gatewayhez adminisztrátori jogosultságot (hozzá nem értő/figyelmetlen felhasználó ne állítgasson össze-vissza benne semmit, mert rosszabbra állítja, így szerelő+kiszállási díj lesz a móka vége).
A másik nagy ADSL-szolgáltatónál tapasztaltam már olyasmit, hogy a 3play szolgáltatás keretén belül adott home gatewayet annyira lekorlátozták, hogy a némileg tapasztalt, bár egyszeri felhasználó még a webes konfigurációs felületet sem tudta elérni (Internetet használni tudott rajta vígan), hogy bekapcsolja rajta a wifit.