• Vik Géza
    #197
    Kevés kivétellel, főzés nélkül is lehet teljes életet élni.
    Természetesen, minden korban voltak jelentős változások.
    Ki tudja, hogy mire lesz képes az ember pár száz éven belül,
    hiszen gyorsan változik a világ, az eljárás.

    Nem gondolom,hogy bármikor is teljesen
    felhagyott volna az ember a nyers ételek fogyasztásával,
    hiszen az akkori körülményei ezt nem tették lehetővé.

    Mindenféle tudományos kutatás és bizonyítás nélkül is,
    józan paraszti ésszel is kikövetkeztető,
    hogy az ember fejlődése valóban összefügghet a főtt étellel.
    Hiszen miután „felfedezte” ezt a módot,
    „agyalnia” kellett ennek elkészítési feltételeiről.
    és ez is magyarázhatja, hogy az emberszabásúak agya
    igen gyors növekedésen esett át a fenti időszakban.

    Normál életmódját tekintve,
    jártában, keltében, lehetősége nyílt az útjába eső nyers zöldet,
    bogyót begyűjtötte, megette, vagy
    „véletlenül beleejtette” az éppen fővő ételbe,
    amit miután megkóstolt, beindította az agyát,
    gondolkodott, tehát az agy mérete is fejlődött.

    Azon sem lennék meglepődve, ha már a
    Jázminpakóca (Stevia)levelét is bedobták volna a forró vízbe,
    így felfedezve az édes teát, mint ahogyan azt a
    dél-amerikai indiánok „mézes levél” néven
    már 1500 éve használják – nem is volt akkor cukorbetegség,
    inzulin, magas vérnyomás, candida, talán beteg sem volt...

    Lehet, hogy a foguk is ettől lett kisebb,
    hogy felfedezték - a méz mellett - ezt a természetes édesítőt,
    nem pedig a sütés-főzéstől.

    VikGez