• Kara kán
    #182
    Szerintem flammius is többet tud mint én biológiából, ez nem vitás.
    Egyébként a fórumokon megnyilvánuló nagyképűsködést és beszólást nem kell mellre szívni, én is szoktam flémelni, cukkolni másokat stb. ez természetes, ha valaki megszokja - persze bizonyos határokon belül - akkor optimális vérnyomással fog tudni fórumozni éveken át. Mert ugye az ingerszegénység sem jó.
    Én az amatőr, laikus beszólásokat azért szeretem a saját szakterületeimen, mert olyan szemszögből világít rá a témára, amelyet a saját szakmájába belefulladt ember nem vesz észre. Ugye a friss agy esete; ezt még a kriminalisztikában is alkalmazzák.
    Másrészről meg, bármennyire is öngerjesztő a tudomány, bármennyire is l'art pour l'art sok szellemi foglalkozás, azt azért soha ne felejtsük el, hogy minden, amit csinálunk a többi embernek is szól, nekik is hasznát kell venniük, mint ahogy mi is rengeteg mindent kapunk másoktól.
    Egy icipicit tehát igazuk van azoknak, akik a nyílt forráskódot, a tudás szabad megosztását hirdetik, mert a szerzői jog mindig mások termékét is levédi, olyan nincs, hogy valaki valamit nulláról indulva fedez fel, vagy alkot meg. Másrészt, meg ugye ott van az is, hogy valamiből meg kell élni, tehát azt a kisebb, nagyobb pluszt, amit a kreatív, innovatív emberek hozzátesznek az emberiség közös értéktárához jutalmazni kell. Na, de elkanyarodtam a témától. Vagy annyira nem is, hisz ahhoz, hogy ide eljutottunk, rengeteg főtt ételt meg kellett enni.