• Kara kán
    #175
    Elolvastam, tényleg tekintélyt parancsoló tudományos munkásság van a topiktárs mögött, le a kalappal előtte.

    Nos, én nem vagyok szakember e téren (sem?), de elgondolkodom pár dolgon.
    Pl. az evolúción, a mémeken, ill. hogyan lehet befolyásolni tudatosan, akár rossz irányban is az evolúciót.

    Az előbb kimentem innen, ahol most irkálok, és belenéztem a tévébe. Mostanában kezd bejönni a 4StoryTV, vannak ott jó kabarék néha. Igen, kabarék, és nem stand-up comedy, a kuytafáját. Mert már a kabaré szó sem jó egyeseknek, akik affektálnak állandóan.

    Nos, most épp nem kabaré volt, hanem a Csináljuk a fesztivált c. műsor, amelyben egy számomra, amatőr számára is roppant tehetségesnek tűnő előadóművész énekelt, Szűcs Gabi.
    Olyan alakja van, mint egy görög istennőnek, az arca, szőke haja akár Marilyn Monroé, vagy Madonnáé. Csak egy vele a baj: valakik (obskurus emberek) beleverték a fejébe, hogy csak akkor fog érvényesülni, ha angolul énekel. És tényleg lenyűgöző, hogy milyen jól énekel angolul, mennyire kimunkált a kiejtése, milyen jó a hanglejtése, még Madonnát is kenterbe verné szerintem. Csakhát ugye, ott a légy a levesben: ő nem angol, és én, a magyar néző sem vagyok angol. Akkor minek ez a bohóckodás? Valszeg nem cirkuszi bohócnak készül, és akkor minek csinál hülyét mindannyiunkból? Jó, jó, mert valakik (obskurus emberek) már belőle is hülyét csináltak, azért.
    Nézem kb. 5 percet, majd elkapcsolok, végül kikapcsolom a tévét is. Ma nem jött össze. ma nem sikerült a tévének megpendítenie semmilyen húrt a szívemben, és ez nagy hiba, mondhatnám baj, mert nem angol nyelvleckéért ültem le a tévé elé, hanem szórakozásért, azért, hogy jól érezzem magam. Pech.
    De kik azok, akik ilyen művi, mesterséges, szelekciós nyomást gyakorolnak a tehetséges magyar művészekre? Mit akarnak ezek az obskurus emberek, ezek a sötét alakok? Mire megy ki ez a játék? Miért erőszakolják meg az evolúciót, miért szelektálnak természetellenes módon, miért akarnak szarvat növeszteni ártatlan őzikék fejére is? Miért nem elég nekik az, ha a szarvasbika fején van szarv, no meg az ördögén?
    Azt mondják, hogy megállt az evolúció, mármint az ember esetében, mert a társadalmi környezet felfüggesztette a természetben zajló élet-halál harc törvényeit. Én mégis azt látom, hogy valakik (obskurus emberek) suttyomban eléggé el nem ítélhető módon szelektálnak, a saját érdekeik szerint. Nem szeretem ezt.