"a sztori sem akar több lenni, mint ami" - ez a baj, hogy már unjuk a 20. századi kliséket.
Na pont erre gondolok én is. A logikai buktatókat te nem vetted észre? Pl. azt sem értem, hogy minek fáklyák a predatoroknak, amikor több látásmódjuk is van. Az elejét már említettem. Egyszerre teleportálják őket egy másik naprendszerbe ugyanolyan gravitációjú és légszerkezetű bolgyóra mint a Föld, más földrészekről, úgyhogy még pluszban ejtőernyőt csatolnak a hátukra valahogy teleport közben. Ráadásul úgy nézett ki az elvileg sokkal fejlettebb faj tábora, mint valami 300 évvel ezelőtti kannibál sziget faluja. Fáklyák és koponyák karókon. Az első két predátor aki meghalt fogyatékos volt. Az egyik közelenged magához egy öngyilkost 2 gránáttal. A másikat meg lekardozza egy yakuza, úgyhogy armor van rajta. Akkor egy level 1-es Alien ellen is elintézte volna. Pedig pont arról beszéltek előtte, hogy szezonról szezonra jönnek a predatorok és hogy tanulnak a hibájukból és fejlesztik magukat. Még az Avp-kben sem voltak ilyen gyökér predatorok, akik ilyen könnyen kinyíratták magukat, úgy hogy előtte felmérhették az ellenfelük fegyverzetét. Arról nem is beszélve, hogy több fegyverük is van és mégse voltak hatékonyak. A vállukon lévő ágyú például az eddigi filmekben, mindig bemérte a célt és utána puff kiiktatta. Ebben a filmben meg tűzharc van táboruknál a film közepén és 10-ből egyse talált, pedig 3 predator lőtt egycsoport emberre. Ja bocs, az orosz kezéből kilőtték a vasat, lol. Nem azért, mert Nimród így gondolta ki, hanem azért mert szar volt a forgatókönyv és így írták elő, hogy csak a feka halljon meg. Szinte nem is igazodott a harc a predatorok valódi képességeihez. A tábori tűzharc után meg az egész embercsapat levetődik egy 30 méteres vízeséses tóba. A 3 predator, akik egész életükben a vadászatot tanulják elvesztik a nyomukat? Ennyitől? Pedig ott úsznak csoportban a víz tetején. Értelmetlen. A Predator 1-ben Arnold leugrott a vízesésen és ment utána a predator. Ez csak néhány furcsaság, van több is csak nem akarom telespoilerezni az egész fórumot. Egyetértek a cikk utolsó mondatával "korrekt, B-filmes szórakozás". Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet végre A-filmes szórakozást készíteni.