Aha, szal szerinted a cikk pontatlan, így már lenne vmennyire értelme ahogy mondod. De szerintem nem sokat ér, mert ezentúl akkor át fogják venni azokat is, hogy ne kerüljenek fel a listára, aztán kidobják a kukába. Mondjuk a munka visszautasítást már neccesebb bemagyarázni, de nem lehetetlen. És még így is lehetnek közte becsületes emberek, akik nem szeretnének élni a teljes támogatással, mert elég nekik az egyik is, de támogatás nélkül gondba lennének. Habár mondjuk ez valszeg ritka. Szóval a lényeg, hogy nem bízom benne, hogy hiba nélkül meg tudják-e ítélni, hogy most volt-e vagy nem volt szüksége segélyre, anélkül, hogy megvizsgálnák minden egyes ember egyéni körülményeit.
Kételkedésem ellenére úgy gondolom, hogy sokan lehetnek azok akik visszaélnek a támogatási rendszerrel, mert nem érdekli őket, hogy a közös pénz hova költődik, nem bíznak benne, hogy az állam képes oda költeni, ahova kéne, és az felbátorítja őket, hogy mások is ezt csinálják, mert akkor ő miért ne? Szal bántja az igazságérzetüket és így kompenzálják, hogy ők is csalnak akkor. Szóval Mo-n a saját jólétét szerintem a legtöbb ember sokkal többre tartja, mint a közjót és ezért csalásra hajlamos a legtöbb ember, csak azért nem teszik meg sokan, mert nem tudják ,hogy kell vagy félnek , hogy lebuknak. Tehát szerintem az igazi megoldás az lenne, ha az emberek gondolkodásmódja változna meg valahogy. De ez lehet utópia.