• halgatyó
    #3
    Ezt a problémát leginkább az indiai kormány tudja megoldani, persze nem egyik pillanatról a másikra.
    Ebben a helyzetben sokat javíthatna a helyzeten a külföldi nagyobb cégek belépése, és talán a fokozatosan (majd a jövőben megvalósuló) automatizált szétszedés (nemcsak az elektronikai hulladékokra)
    Addig még sok ember fog rettenetes körülmények között dolgozni (ezerféle munkahelyen) és ugyancsak rettenetes körülmények között (éhenhalás szélén) élni.

    A gazdag országok tudnának némi segítséget nyújtani, de ezt két nagyon lényeges tényező akadályozza (szerintem):

    -- Jelenleg a gazdagabb, erősebb "nyugati" országok gazdasága is a súlyos meggyengülés és a lassú visszafejlődés útjára lépett! (olaj fogytán, CO2 pöfög, atomenergia elvetve, a megújulók= lószar, a középosztályt a szarba próbálják tiporni (politika), a techniaki civilizációt valami környezertvédelmi agyaszar hanta segítségével ott rombolják és gyilkolják ahol csak lehet...)

    -- A gazdagabb országok egymással vannak elfoglalva meg a "demokrácia" exportjával, meg hasonlókkal. Nomeg nagyon nem érdekük, hogy egy ekkkora létszámú ország, mint India, gyors fejlődésnek induljon, mert akkor nekik annyi.

    Így aztán marad minden a régiben, az a néhány szerencsétlenül járt melós nem oszt és nem szoroz (nem én akarom hogy így legyen, csak megállapítom amit látok)