• dchard
    #7
    Ez az előző butaságra, és téves adatokra alapozott cikk folytatása, ahol tovább ragozza a cikkíró, hogy mennyire offolják szét az okostelefonok a szolgáltatók hálózatát, holott ez egészen egyszerűen nincs így. Látott a kedves cikkíró egyetlen hálózati statisztikát, vagy mondta ezt neki egyetlen operátor is? Hát persze hogy nem, azért nem, mert nem az okostelefonok offolják a hálózatot, hanem azok az ügyfelek, akik elhitték, hogy a mobilnet kiválthatja a vezetékest, és az okostelefonokkal ellentétben nem néhány tíz megabájtot, hanem 2 nagyságrenddel többet: néhány gigabájtot forgalmaznak el.

    Magyarországon még bőven nincs itt az LTE ideje, sokkal inkább a 900MHz-es sáv megnyitására, és a frekvencia díjak mérséklésére volna szükség, hogy mind lefedettségben, mind kapacitásban tudjon fejlődni a jelenlegi hálózat, illetve már most elkezdeni a szabályozás előkészítését az LTE hatalmas sávigényére. Kár az LTE-re bazírozni, mikor a jelenlegi tartalékainkat bőven nem használjuk ki. De még ha lenne is frekvencia, meg elfogadható díjtételek, akkor is marad két probléma: a 3G-s infrastruktúrát senki nem fogja kidobni, mikor még alig jött vissza pénz belőle, másrészt meg gerinc kapacitás problémákkal küzd a legtöbb vidéki cella, még a HSPA+-t sem tudják kiszolgálni, nemhogy az LTE-t.

    A végére a kedvenc mondatom (imádom ezeket a nagy szavakat a hozzá nem értők szájából):

    "Az aranyszabály ugyanakkor ebben az esetben is érvényes: mindig sok időnek kell eltelnie addig, amíg a szabványok igazán kiforrottá válnak és a gyakorlatban is hibamentesen működnek."

    Az aranyszabály helyesen úgy szól, hogy mindig sok időnek kell eltelnie addig, amíg a gyártók megtanulnak a szabványban foglalt specifikációknak maradéktalanul megfelelni, és ezáltal a gyakorlatban is hibamentesen működő rendszereket építeni. Nem a szabvány szokott vacak lenni, hanem annak be nem tartása.

    Dchard