• halgatyó
    #190
    Túl sokszor találkoztam a "removed by the user" meg a "Ez a videó eltávolításra került az általános szerződési feltételek megszegése miatt." (egyszer angolul, egyszer magyarul) meg a hasonló üzenetek.
    A streaming számomra -- a rossz tapasztalatok miatt -- a kiszolgáltatottságot jelenti.
    Nyilván vannak dolgok, amiket az ember folyamatosan tölt le, a pillanatnyi szükségleteknek megfelelően (pl. ivóvíz, gáz, villany) de amikor csak lehet, ezt próbálom elkerülni.

    Egy példa: egyik korábbi lakóhelyemen rendszeresek voltak a vízhiányos félórák-órák. Iszonyú dühítő volt. Akkor komolyan fontolgattam, hogy csinálok egy 500literes puffertartályt a padláson, hogy inni, főzni, kezet mosni, mosogatni, fürödni, wc-t lehúzni azért tudjunk már... de aztán elköltöztem onnan)

    Ha nincs meg lementve egy film vagy egy anyag, akkor bizony ki vagyunk szolgáltatva anak, hogy valaki leveszi a műsorról mert... mert sérti az önérzetét, mert perrel fenyegetőzik, mert a szerző úgy döntött (vagy valami "kiadó" nevezetű pénzbegyűjtő vállalkozás) hogy emelni kell az árat mert "túl" népszerű a műsor, stb...

    A kiszolgáltatottság soha nem jelent jót, ezt Te mint sikeres fiatalember valószínűleg még nem érezted elégszer.