A tesztek sok apró és elnagyolt mérések alapján szolgálnak egy globális eredménnyel, mely a böngésző minden tulajdonságát kiértékelve és összesítve születik. Ez a sok apró teszt nem eléggé alapos, a végeredmény túl általános minden területet beleszámítva a kalkulációba. Neked specifikus körülmények között kell dolgoznod, itt a böngészők között nagyobb eltérések lehetnek, ráadásul ha Te animálsz az oldalon több objektumra való kihatással együtt, akkor halmozódnak a különbségek. Te a végeredmény különbségekről beszélsz, értem én. Csakhogy egy elnagyolt és összesített globális teszteredményt nem tudsz ráhúzni egy specifikus és halmozott körülményekkel járó művelet végeredményére.
A modern böngészőknek nincs problémájuk animálni egy elemet. De ha az oldalon sok-sok apró elem van és mindegyikre teszel CSS3 border-radius illetve box-shadow értéket, MAJD az egészet egyszerre próbálod animálni... nos... ebbe eléggé belepusztul az összes böngésző. És hogy lassúságot tapasztalj sajnos nem kell ennyire szélsőségekben gondolkozni, sok dolog képes megfektetni bármelyik böngészőt, pedig nem is mondanám "extrém felhasználásnak". Ha a böngésző ebben a példában vett esetnél csak 5-10 ms idővel gyorsabban teljesítene egy fvhívást, akkor annak máris hatalmas sebességnövekedés lenne a vége.
Újra leírom, Te a végeredményről beszélsz, értem. Irreális is lenne egy fvhívás között 100-200 ms különbségekről beszélni. Csakhogy a rövid időtartamú animációknál az apró (5-10ms) különbségek akár duplázhatják is a framerátát. Végeredményben nem mindegy hogy 1mp alatt 30 lépésből animál (FPS) vagy 60-ból. (hülye példa)