• sanyicks
    #69
    "előtt bekéri az ujjlenyomatomat és a TPM-ben tárolt adatokkal hasonlitja össze! Ugyanigy pl a merevlemez titkositásának a kulcsát is onnan szedi ki. A bios jelszavakat szintén"

    igen persze a gép gyárilag ismeri a te újlenyomatodat, a merevlemez titkosításának kulcsát, és a jelzszavakat, neked nem kell beállítani, hiszen a tiedé gondolatot olvas :D

    "Restartnál lekapcsolja a hdd-t (és az egész alaplapot) sok gép, vár x mp-t, hogy leálljon a hdd és utána kapcsolja vissza az áramot. SSD-nél erre nincs szükség, ezt ismerik fel a komolyabb márkás gépek és ilyen esetben nem várnak."

    ezzel 2 probléma van :) restartkor nem áll le a vinyó, csak leállítás/hibernáláskor/sleepnél/kékhalálkor :D
    A hdd leállás kb 2 sec... nem fix a várakozás, hanem érzékeli gondolom smarton keresztül. Tehát az ssd meghajtóban a hiba.

    bios állítgatós dolognál igen van olyan dzsunka alaplap aminél leállít mindent egy pillanatra (tehát igazából nem tud restartolni normálisan, és ilyen egyszerűen kikerülik a dolgot), sajnos nekem is ilyen van(asus fos). Viszont a mentésre való yes nyomása után egy katt és már áll, sima hdd-vel...

    "te már csak tudod :)"

    ennyit tudsz? évek óta ez a kedvenc "érved"