• B0nFire
    #49
    akkor te használsz xp-t vagy akármit, hidd el nem fog összeroppani tőle a ms :)
    De ettől függetlenül elég sok pénzügyi rekordot döntött mostanában a ms-t, igy azt hiszem jobban tudják, hogy mit csinálnak.
    – Én OEM Win7-et használok, és pont arról van szó, hogy azért használom ezt, mert én, az MS-sel ellentétben még egy dobozos árától is összeroppannék, és nem feltétlen akarom másfél év múlva megvenni az újat, vagy neadjisten upgrade-elni, amivel a mondókámat kezdtem alább! Nem az MS-t féltem én egy percig sem. Az pedig, hogy tudják, mit csinálnak, talán igaz, talán nem. Elvileg a Vista piacra dobása előtt is tudták, mit csinálnak, akkor sem dilettánsokkal dolgoztak, mégis buktak vele. Akkor.

    Mások meg egy évtizede harsogják, hogy az office-ban sincs semmi új és ők aztán nem váltanak, aztán az office divizió is évről évre brutális bevételeket csinál. – No, igen. Én meg az irodákban a mai napig nem nagyon találkoztam még a 2007-es office-szal sem, nem annyira anyagi, mint kényelmi megfontolásból. A nővérem jó néhány évig otthon is azt használta, mert 2003-as volt a munkahelyén és azzal volt megszokva. A ribbon-báron el volt teljesen tévedve. Persze ez csak Magyarország, az amerikai trendeket nem ismerem.

    "Egyébként ha már az újratelepités nehézségeit részletezed, akkor érdemes megemliteni hogy lesz pl. egy reset funkció benne, ami a win-t teljesen újrarakja, mig a telepitett programokat meghagyja igy nem kell újra mindent beállitani." – kivéve, ha azért kell a Wint újrarakni, mert mondjuk két program összeveszett egymással, vagy benyalt egy vírust, és bolondórát játszik, mert akkor xart sem ér az efféle reset. Amúgy ma is van a Win7-ben is biztonsági másolat és mentés, amit használtam is rendszeresen; kéthetente mentettem, hogy amikor majd összeomlik a rendszer (user error ellen nem véd!) és újra kell rakni, nem kell ezekkel a dolgokkal bajlódni. Hát, jelentem: a biztonsági mentés nem ér egy kalap xart sem. Nem tudta visszaállítani a működőképes állapotot, de amúgy jól elvolt, mert 15-20 Gigákat lefoglalt az egyik meghajtóról – potyára. Persze elvileg száz éve lehet Ghost-olni, meg partíciót tükrözni, meg kutyafüle, csak nem a magamfajta mezei halandónak. Én már az Actronis True Image-t is kipróbáltam, meg ezeket a Ghost programokat, és egyik sem volt képes működőképes rendszert varázsolni. A vége mindig a kézimunka lett, amit említettem.

    Nem hinném, hogy mindent vissza tud állítani működőképesen, elég, ha hiányzik, vagy sérült egy dll fájl, máris nem működik. Azt honnan fogja előszedni? Van olyan programom, hogy csak az eszköztár személyre szabása fél napomba telik. Azt hogy fogja a Windows telepítője helyreállítani? És mi van a programokkal, amelyeket aktiválni kell? Feltöri a Windows 8, vagy mi?