• B0nFire
    #7
    "Szóval akinek nincsen pénze netre az meghal egy természeti, alig előrejelzett katasztrófában? :(" – Egyrészt most sem tudod előre, hogy holnapután hajnali 3 óra 22 perckor 7 és feles erősségű földrengés rázza meg Kisfástanya körzetét, és a fejedre szakad a ház... Lásd az ominózus augusztus 20-i budapesti vihart, vagy a 2004 decemberi cunamit, a pakisztáni földrengést, a Kathrina hurrikánt, ami a földdel tette egyenlővé New Orleanst, vagy éppen a tél végi izlandi vulkánkitörést és hatásait, ami miatt többek között ilyen rohadék nyarunk van. Majd ha megtörténik, akkor – ahogy szokták – hetekig elcsámcsognak rajta a hírműsorok. Akkor majd megtudjuk, ha már elszenvedtük. Addig csak jósolgatnak, aztán a jóslat legtöbbször nem jön be, vagy nem úgy történik, ahogy megjósolták. Az idei hazai árvizet el tudta volna képzelni valaki? Hogy mekkora lesz? Nem, még a szakemberek sem.

    Szóval nyugi. A jóléti államokban, pl Los Angelesben elég sűrűn van földrengés, mégsem mondják be előre mindet, sőt, egyiket sem. Annak nincs hírértéke. Ellenben ha összedől minden, és ezrek maradnak hajlék nélkül, százak meg meghalnak vagy/és eltűnnek, no, annak már van hírértéke.

    És általában hetente egy híradót érdemes megnézni, mert ugyanazt rágják egy hétig a tévében. Ennyi erővel akinek nincs pénze netre, a várható természeti katasztrófát az újságból is megtudhatja. Vagy a kontyos rádióból.