A tomegnek eladhatosagot is figyelembe veve sem lehet egy sorozat Victor Hugo kidolgozottsagu, plane, ha kapcsolatok es nem tehetseg alapjan valasztjak ki a forgatokonyvirokat, mint a szineszeket, mint ahogy mukodik egesz Hollywood.
Egy szint fole eleve nem mehetnek, a tipikus kliseket eleve nem hagyhatjak ki, mert akkor nem nezne meg az atlag amerikai/angol vagy akar magyar.
Tipikusan ingerkuszob feletti effektekkel, allando izgalommal egyeb nezocsalogato trukokkel van tele a legtobb sorozat, a tortenetnek is ez a szerepe.
Mindenesetre en meg nem lattam jo sorozatot, olyat, ami vegig tetszett volna, pedig probalkoztam.
Az amcsi katonas filmekkel is. ;) Lattam egyparat, mindegyikbol jott a demagogia meg az eppen aktualis amcsi lifestyle feeling.
A sok kulonbozo stilusu amerikai filmen mind erezni, hogy egykaptafara keszult, vmi nagyon hianyzik beloluk, ami pl. nehany europai filmben benne van.
Az amcsi filmeken egybol erezni, hogy bovli. Az amcsi hamis eleterzes reklmaja mind, a butabb/atlag emberre drogkent hato, masokbol undort kivalto manipulacio, szellemi ragogumi.
Persze az europai filmek sem tokeletesek, de en inkabb nezek gyengebb effekteket, olcsobb kamerakkal, esetleg gyengebb rendezovel, de magasan jobb sztorit, jobb szineszekkel es azzal a plusz "igazi" hangulattal.