• lordpicard
    Igaz, hogy nem mutattak semmit a Megye megtisztitásáról, de nem is tűnt úgy, hogy hazaérvén azért különb bánásmódot kaptak volna, azaz az a rész, hogy ők nem tudták, mit tettek, itt is állt szerintem. Másrészt, 4 évvel később Frodó mondja Samunak: "Megmentettük a Megyét Samu, de nem nekem" (nem pontos idézet). Szerintem is kicsit sok volt ez a befejezés Tolkien-től, ezt könyvkritikákban is ki szokták emelni, hogy nem tudta mikor kell befejezni, mert nem volt túl tapasztalt regényíró. Szerintem a befejezéssel, az egész filmmel és sok változtatással együtt is, Tolkien a leghevesebben dicsérte volna Jacksonék munkáját. Amit én hiányoltam viszont, az egy montázs szerűség még a végére, bemutatva, kivel mi lett, Éowyn és Faramir uralkodik Rohanon, Gimli s Legolas együtt építenek hajót és hajóznak el, az idős hobbit hősök pedig időnként ellátogatnak Rohanba, Gondorba. Ez a pár képsor jól mutatott volna. A Hobbit első részét ugye 2012 karácsonyára igérték, simán tartható lesz, ha másfél év alatt leforgattak 3 filmet :D