mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #3550
    Akkor félreértettelek. Én abban a hitben éltem, hogy neked túl elöl vannak a fülke kamerák és emiatt nem tudod normálisan belőni, hogy lásd a tükröket. És én erre mondtam volna egy elég macerás megoldást. De ha te tudsz magadnak olyat, ami neked jó és egyszerű, akkor ne is menjünk bele az xml szerkesztésbe, hacsak nem akarod más okból, hogy megmutassam.
    Viszont ha már így összejöttünk mutasd meg a "te verziódat!" Mert minden érdekel, amivel jobbá lehet tenni a játékot!
    Az alapot mindenesetre leírom:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Azért nem láttál xml-eket, mert be vannak csomagolva ide: d:\EPIK FOS\SnowRunner\en_us\preload\paks\client\ (Az epic fos behelyettesítendő, az általad választott telepítési mappával!!)
    Ebben a könyvtárban van a varázslatos initial.pak nevezetű fájl. Ehhez kell egy winrar, de azt mondják elég egy 7z is ami kicsomagolja. Ezt kell benne látni. Innentől már részletkérdés, mert a Media könyvtárban van minden amire szükség lehet, de annyira szerteágazó, hogy nem tudok róla általánosságban beszélni. A lényeg, hogy minden itt van, amihez "könnyen" hozzá lehet nyúlni.
    Nagyon fontos, hogy egyrészt le kell állítani a játékot, mielőtt nekiállunk, mert egymást fogják felülírni a mentések és eleve ahogy az elérési útban látszik:amíg szerkesztget az ember, "PRELOAD" Tehát, csak akkor fog minden változás érvényesülni, amikor betölt a játék. És ugye ami fájlon változtatunk, annak vissza is kell kerülnie a csomagolt fájlba. Tehát mindvégig nyitva kell legyen a kicsomagolt initial.pak!!! Amikor a szerkesztővel mentünk, legyen az egy kutyaközönséges beépített szerkesztő, akkor a Winrar szól, hogy "Haló! Megváltozott a fájl tartalma! Mentsük?" És akkor "Igen kérlek szépen!" És már át is barkácsoltunk valamit. Nyilván arról nem kell papolnom, hogy biztonsági mentés, biztonsági mentés a biztonsági mentésről, mert irtó könnyű elbarmolni benne bármit. Elég csak véletlenül kitörölni egy írásjelet és annak az autónak lőttek. Jó eséllyel, ha mondjuk az egy mod jármű volt, akkor végleg. Vehetünk újat. Tudom, mert nem egyszer eljátszottam! Hát ennyi a gyökere. Innentől már, mint említettem részlet kérdés, mert például itt vannak maguk a járművek pótkocsistól egy külön mappában ezen belül: initial.pak\[media]\classes\trucks
    Vagy az általam mostanában oly sokat látogatott futóművek: initial.pak\[media]\classes\suspensions
    Ha ráérez valaki az ízére akkor már becsukott szemmel is megy. Az már más kérdés, hogy a nem nyilvánvaló megnevezésekkel hogyan boldogul az ember. Mert pöllő a fülke kamera az egyértelmű:

<Camera
    Center="(-2; 0; 0)"
    RadiusMultiplier="1.4"
    ParentFrame="BoneCabin_cdt"
    >
    <Cockpit
    _template="Default"
    WindshieldDiffuseTexture="trucks/ws_6900_twinsteer_glass__d_a.tga"
    WindshieldShadingTexture="trucks/ws_6900_twinsteer_glass__sh_d.tga"
    ViewPos="(4.585; 2.942; 0.497)" Ezen az értéken kell változtatni.
    >
    <Rear ViewPosOffset="(0.15; -0.1; 0.7)" />
    <Mirror
    ClipDir="(-0.895; 0; -0.445)"
    ClipOffset=".2"
    FOVScale="1.9"
    MeshFrame="mirror_left"
    ReflectionDir="(-0.895; 0; -0.445)"
    Size="(0.16; 0.46)"
    Pos="(5.111; 2.89; 1.389)"
    >
    <SecondaryView
    ClipDir="(-0.895; 0; -0.445)"
    ClipOffset=".1"
    CurveAngle="7"
    FOVScale="1.4"
    MeshFrame="mirror_left_convex"
    Size="(0.185; 0.185)"
    Pos="(5.04; 2.525; 1.35)"
    />
    </Mirror>
    <Mirror
    ClipDir="(-0.808; -0; 0.590)"
    ClipOffset=".2"
    FOVScale="2.5"
    MeshFrame="mirror_right"
    ReflectionDir="(-0.808; -0; 0.590)"
    Size="(0.16; 0.46)"
    Pos="(5.112; 2.89; -1.386)"
    >
    <SecondaryView
    ClipDir="(-0.808; -0; 0.590)"
    ClipOffset=".1"
    CurveAngle="7"
    FOVScale="1.6"
    MeshFrame="mirror_right_convex"
    Size="(0.185; 0.185)"
    Pos="(5.04; 2.525; -1.332)"
    />
    </Mirror>
    </Cockpit>
    </Camera>

De itt már benne vannak a tükrök is!
    Ja igen! A múltkor baromságot mondtam, mert azt állítottam, hogy minden érték a jármű grafikai középpontjából értendő. Ami logikus is lett volna, de pont ma, amikor lejjebb tettem a twinsteer pótbekötési pontját, kiderült, hogy a magassági érték a talajtól értendő, ami azért furcsa, mert bármikor megváltoztathatom a jármű magasságát és akkor az az érték már nem az az érték lesz, de ezt bízzuk a játékra!
    De a többi stimmel.
    Ha vesszük a fülkekamerát: ViewPos="(4.585; 2.942; 0.497)" Ebből az látszik, hogy a pont a kocsi eleje felé van (+4.585. Azért tettem plusz jelet, mert minden érték lehet negatív is!) ... 2.942 magasan és (ezek szerint a balra a pozitív:) 0.497 -re a jármű hosszanti középvonalától. Ha jobb kormányos lenne az autó, akkor -0.497 lenne az érték!
    De ha egy konkrét jármű konkrét tulajdonságát szeretné valaki megváltoztatni akkor egészen pontosan rámutatok az értékre! A KÉPESSÉGEIMHEZ MÉRTEN!!!