-
Jóózsf István #1937 Kezdem Ádámtól, Évától: A játék Mappájában (...\en_us\preload\paks\client\) van egy initial.pak nevű fájl. Azt az ember fia megnyitja egy winrarral (És nyitva is hagyja. Valamint kimásolja akár az egész tartalmát, vagy csak amivel dolgozni szeretne, egy munkamappába. Célszerű az egész initial.pak-ról biztonsági mentést készíteni...) Na ebben a fájlban is tovább kell ásni, kb ide: initial.pak\[media]\classes
Itt vannak a motorok, váltók, kerekek paraméterei, (xml fájlokban) amit előtölt a játék. Ezekben szoktam turkálni. Pár példa:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez a tajga hordókerekei: (Abból is csak a lényeges rész!!!)
<TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_tayga_1" Name="mudtires">
<WheelFriction _template="Mudtires" SubstanceFriction="4.6"/>
Itt a gyári érték 2.4, Ami önmagában sem rossz, de én nem szeretek lacafacázni. Ez egy hosszas próbálkozásokkal kikísérletezett érték. Ugyanis ha túl nagy értéket írunk be, az a mókás helyzet áll elő, hogy a jármű, főleg terhelve, nem fog elindulni. Nem vicc! Ez a játék legkövetkezetesebb része. Levezetem: Először beírtam egy 7-es vagy 8-as értéket. Igen ám, de a kerekeknek hatalmasra nőtt a tapadása, amihez a jármű legerősebb motorja is kevés volt. Egyszerűen szükség van arra, hogy a kerekek a jól megpakolt jármű alatt ki tudjanak pörögni, akár csak pár fokot is és akkor szép lassan tapadást nyernek, így elindul a jármű. De ha nem tudnak, akkor előfordulhat, főleg emelkedőn, hogy hátragurul...
A lényeg: Ha valaki ezekkel az értékekkel babrál, kb a "gyári" érték duplája környékén lesz a nyerő szám!
Vagy akkor vegyünk egy váltót. Ez az offroad. Ami azért érdekes, mert kimaradt belőle a LOW plusz - mínusz fokozat. Azt valahonnan máshonnan veszi...
Gyári értékek:
Gearbox
AWDConsumptionModifier="1.4"
CriticalDamageThreshold="0.4"
DamageCapacity="220"
DamagedConsumptionModifier="1.6"
FuelConsumption="3.0"
IdleFuelModifier="0.3"
Name="g_truck_offroad"
MinBreakFreq="0.0"
MaxBreakFreq="25.0"
>
<ReverseGear AngVel="0.5" FuelModifier="0.9" />
<HighGear AngVel="8.0" FuelModifier="1.7" />
<Gear AngVel="2.0" FuelModifier="1.6" />
<Gear AngVel="6.0" FuelModifier="1.4" />
<Gear AngVel="8.0" FuelModifier="1.3" />
<Gear AngVel="12.0" FuelModifier="1.1" />
<GameData
Price="5300"
UnlockByExploration="true"
UnlockByRank="1"
És a módosított:
<Gearbox
AWDConsumptionModifier="1.1"
CriticalDamageThreshold="0.4"
DamageCapacity="220"
DamagedConsumptionModifier="1.6"
FuelConsumption="3.0"
IdleFuelModifier="0.3"
Name="g_truck_offroad"
MinBreakFreq="0.0"
MaxBreakFreq="25.0"
>
<ReverseGear AngVel="0.5" FuelModifier="0.7" />
<HighGear AngVel="8.0" FuelModifier="0.7" />
<Gear AngVel="2.0" FuelModifier="0.9" />
<Gear AngVel="6.0" FuelModifier="0.7" />
<Gear AngVel="8.0" FuelModifier="0.5" />
<Gear AngVel="12.0" FuelModifier="0.3" />
<GameData
Price="5309"
UnlockByExploration="true"
UnlockByRank="1"
A fuelmodifier értékeket kell nézni.
Lehetne még játszani az áttételekkel is, (Gear angvel) vagy akár beleírni végtelen fokozatot, mint ahogy a linkelt modban is van, de ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjunk nyúlni, ismerni kellene, hogyan van megírva a váltási metódus.
Például engem halálra idegesít, hogy a végsőkig tartja a járműveket a legmagasabb fokozatban és amikor már minden kötél szakad egy megtorpanás kíséretében egyesbe teszi. Ez nettó baromság! Sokkal előbb megpróbálhatna egyet - kettőt visszaváltani. És akkor nem lenne annyira idegesítő. Persze nagyon laza talajon úgy reálisabb ahogy van, de ott is lehetne egyes helyett inkább kettesbe tenni. Na mindegy.
És akkor még azt érdemes tudni, hogy a dlc autók paraméterei megint más mappákban vannak. De az már nem bonyolult, hisz: initial.pak\[media]\_dlc...
Szerencsére az xml fájlokban, ha nem is teljesen szájbarágósan, de viszonylag kis agymunkával ki lehet következtetni, hogy melyik érték mihez tartozik. Kivéve a kamera fájlokat, mert az nekem is héber. Próbálkoztam vele, de nem voltam elég kitartó, és nem értem el áttörést. Pedig szívesen megnövelném a szögeket és a távolságokat, mert néha agyfaszt kapok, hogy csak azt nem látom, amire kíváncsi lennék!
Na kábé ennyi. Nem atomfizika. Ha az ember csak sejti mit is csinál és vállalkozó szellemű, akkor menni fog! Legrosszabb esetben visszatölti az eredeti initial.pak-ot és hagyja az egészet a fenébe!
Ja igen. Miután módosítottunk egy fájlt, vissza kell húzgálni (Másolni - felülírni az eredetit) a nyitott winrarba (Lehetőleg abba a mappába, amibe való!!!) és kész is!