• tmisi
    "Valahogy nem érzem szükségét, hogy beruházzak egybe. Főleg, hogy a vezető kereskedelmi tévék még a DVD felbontást sem érik el; néhány film olyan hótt homályos, kockás AVI, hogy rossz nézni."

Ezt aláírom, nekünk DigiTV van, azért gyors mozgásoknál igenis kiszúrni a tömörítést. Anyámék 55 cm-es TV-jén ez szinte nem is látszik, de a 72-es CRT-men már igen.

"Talán, ha olyan lap-TV-ket gyártanának, melyek megközelítik a régi kiforrott (jól is kivitelezett modell) CRT TV-k képminőségét, talán jobban járnánk."

A CRT-t is lehetett volna továbbfejleszteni, én hallottam lapos CRT-ről is, asszem SED a neve, ez már nem képcső, de továbbra is elektronok dolgoznak benne.
    Mivel még most, 2010 derekán sincs épkézláb HD TV adás, nem is értem minek kellett évekkel ezelőtt erőltetni az LCD-be a szélesvásznút meg a HD-t. Amit vettél 5 éve LCD-t, már elavult és lassan úgyis el kell dobni. Arra akarok kitérni, hogy csinálhattak volna LCD TV-t PAL szabványra 4:3 méretben és így az LCD technológia előnyeit élvezve torzítás mentesen lehetne nézni az adók 90%-át. Mondjuk mi ahhoz kis ország vagyunk, hogy készítsenek ilyet nekünk külön, de az Orion még gondolhatott volna egyet.