halgatyó#14
Néhány alkalommal megnéztem a 3D tévét az egyik bevásárlóközpontban. Hát nem egy nagy durranás. Polárszemüveges rendszer volt. A következő főbb hibái vannak:
1.) Ha a fejemet elbillentem, akkor a kép kifejezetten zavaró módon homályosodik (vagy kettőződik) Vagyis arra alkalmas, hogy 10 perces műsorokat nézzen végig az ember, egyfolytában (ha nem tévéadás, hanem valami leállítható-újraindítható pl. számítógépes cucc, akkor lehet pihenni közben, ez OK.)
2.) A szemüveg sötét, sok fényt nyel el. Ezt nyilván fényerővel kell pótolni képernyő-oldalról (nesze neked izzólámpa betiltás )
3.) A szemüveg nagyfokú érzékenysége a mechanikai sérülésekre, torzulásokra. Mivel ez egy bevásárlóközponti kiállítási darab volt, már a második napon el volt törve a szemüveg egyik fülakasztó rúdja. Újabb 2 napra rá a szemüveg középen volt összetoldva, a két szem között. Utóbbit úgylátszik nem lehet házilag megbarkácsolni, mert a kép rettenetes maradt.
Én nem akaraok elrontója lenni semmi jónak és újnak, általában a fejlődés pártján vagyok, de szerintem a polárszűrős 3D technika nem lehet a végleges.
Ennél sokkal jobbat kellene kitalálni (nem beszélve a műsorról... Aaaaaa!!!)