• NEXUS6
    #25
    A cellt-t 2000. óta fejleszti az IBM, a Sony, meg a Toshiba.
    Ha mondasz még egy olyan terméket, amibe a Sony régebb óta rak cell-t, mint a PS3-ba, vagy bármilyen más terméket, amibe a PS3 megjelenése elött cell volt építve, akkor meghajlok az érveid elött ( ha ugyan ezeket a mennyafaszba, süketduma, köcsögkismitugrász jellegű beszólásokat érvnek szántad) és elismerem, hogy a cell-t nem a PS3-ba szánta a Sony eredetileg.

    Wikipédiára milyen gyakran jársz? Talán érdemes lenne legalább ebben az évtizedben egyszer arrafelé járnod, ha már az előzőt elszalasztottad.
    Ez jó alkalomnak tűnik. http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_%28microprocessor%29
    De a kedvedért kimásolom azt a részt ami érdekelni fog téged, itt ugyan is megtalálod, hogy igen is az X360 CPU-jába 3 általános célú, a cell prociba kifejlesztett mag került:

    "Power Processor Element (PPE)

    The PPE is the Power Architecture based, two-way multithreaded core acting as the controller for the eight SPEs, which handle most of the computational workload. The PPE will work with conventional operating systems due to its similarity to other 64-bit PowerPC processors, while the SPEs are designed for vectorized floating point code execution. The PPE contains a 32 KiB instruction and a 32 KiB data Level 1 cache and a 512 KiB Level 2 cache. The size of a cache line is 128 bytes. Additionally, IBM has included an AltiVec unit[32] which is fully pipelined for single precision floating point. (Altivec does not support double precision floating-point vectors.) Each PPU can complete two double precision operations per clock cycle using a scalar-fused multiply-add instruction, which translates to 6.4 GFLOPS at 3.2 GHz; or eight single precision operations per clock cycle with a vector fused-multiply-add instruction, which translates to 25.6 GFLOPS at 3.2 GHz.[33]

    [edit] Xenon in Xbox 360

    The PPE was designed specifically for the Cell processor but during development, Microsoft approached IBM wanting a high performance processor core for its Xbox 360. IBM complied and made the tri-core Xenon processor, based on a slightly modified version of the PPE.[34][35]"

    Az irányítás módjáról, meg én inkább egy fotelban űlve markolok egy kontrollert, mint pantomimezem el, hogy éppen lenyomom Süsüt az egyfejűt, valszeg az előbbi kevésbé fárasztó. Ha testedzeni akarok, akor meg lemegyek konditerembe. Bár szerintem a Sony új utcai ferekedősös progiját meg fogom venni.:D Abban mondjuk tényleg a Natal lenne jobb, feltéve ha nem lenne olyan nagy a késleltetése.
    De pl. FPS/TPS-ben úgy tűnik a mindenképpen a move a nyerő a 3 termék küzül.