• Dj Faustus #83
    "A svájci Solar Impulse elnevezésű légijármű napos időben korábban már sikeres tesztrepüléseket hajtott végre, és most került volna sor az első 24 órás időtartamra tervezett, vagyis egy éjszakát is magába foglaló próbarepülésre.

    Bertrand Piccard, a vállalkozás társalapítója egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor kerül sor a következő kísérletre. A tesztrepülést azonban még augusztus eleje előtt végre kell hajtani, ugyanis később már annyira rövidek lesznek a nappalok, hogy az elemek nem tudnak teljesen feltöltődni, és nem bírják ki az egész éjszakát.

    André Borschberg, a gép pilótája elmondta, hogy az egyik mérőműszer hibásodott meg szerda este."

    Forrás: Index - Elhalasztották a napelemes repülőgép éjszakai próbaútját

    "The testing of this little box of electrics, as small as my mobile phone, has not gone well, I regret to report. It has a tendency to overheat, and despite it’s small size, it is such a complex piece of equipment that we now have to refer back to the manufacturer for more detailed advice, and more likely, a full replacement.

    This means that the Solar Impulse SIA will not become airborne today and whilst we do not yet know how long this postponement will last, it will certainly be a minimum of a few days."


    Forrás: A Solar Impulse hivatalos weboldalának blogja

    Kár. És pláne hogy ilyen kis dolgon csúszik el a dolog, mint egy apró telemetriai eszköz...