• Exen
    #8
    Én ennél picit összetettebben gondolkodom. Mint ahogy most is van desktop PC, netbook és notebook, a táblák sem tudnak majd egyértelműen nyerni a hordozható gépek piacán.

    Az, hogy mit is vásárolunk jó esetben attól függ, hogy mire is akarjuk használni. Egyelőre egy tablet böngészésre, olvasásra, filmnézésre és pár egyéb feladatra jó, ahogy JTBM is mondta, bár én kiegészíteném annyival, hogy jegyzetelésre is kiválóan alkalmas lehet, valamint remote desktop üzemmódban sok egyéb másra is. (az csak az én kis jövőképem, hogy van egy nagytelejítményű gép otthon, meg pár tábla PC és minden működik ahogy kell).

    Hogy a tabletek mennyire tudják majd kiváltani a netbook notebook párost (és akkor még hozzáteszem a convertable, azaz rendes netbook/notebook csak épp érintőkijelzős, amit le is lehet venni -- és a sima tablet amihez külön van esetleg egy billentyűzet), mivel nagyobb teljesítmény esetén egyértelműen kell a notebook, de egy netbook esetében már elgondkodtató lesz nagyon. Még egy notebook estében is érdemes megfontolni, ha van külön egy desktop PC otthon, vagy nem kell különösebben számításigényes feladatokra.

    Szóval a helyzet azért elég árnyékolt, és a hw-k fejlődése azért sokat fog nyomni a latba.

    Az iPad-ról annyit, hogy talán majd a 4. generáció már használható lesz, nagyon "hájpolt", nagoyn menő, igaz, van is amiben kimagaslóan jó, de hiányzik belőle egy pár annyira filléres és alap funkció ami már-már szégyen, azaz egy nagyon jó üzletpolitika része.

    Szerintem is az Android - Meego páros lesz a nyerő, hiszen nyílforráskódúak, és nagyon jók, sajnos a Windows úgy látszik egyelőre képtelen levetkőzni robosztus és helyenként nagyon régi elgondolású felépítését, ami dektopon még előnyös, de egy tablet esetében már nem. Az iOS pedig egy külön saját felhasználói táború oprendszer, de szeritem akkor is Andorid és Meego, főleg az utóbbi (mondom ezt a Maemora és az első videókra alapozva).

    ui.: végre egy aktuális, és viszonylag egész jó (nah nem tökéletes) cikk itt az SG.hu-n