A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
A játék idejére át kell állítani a középsőt FHD-ra és akkor jó lesz.
Amúgy milyen VGA-d van? Piros vagy zöld? Mert ez nagyon nem mindegy. A zöld nálam olyan szépen kezelte a 3 monitort surroundban, hogy észre sem vettem. Aztán jött a piros és felment az adrenalinom. A win-t nem tudtam surround-ban használni, mert akkor nem volt jó a tálca. Én azt szerettem, ha a középsőn van és nem 3 monitor hosszan. Úgyhogy játékonként kapcsolgattam be valami eyefield opciót az adrenalinban és akkor az adott játék 3 monitoron ment, ahogy kellett. Bár így is volt, hogy a játék megjelent mind a 3 monitoron, FHD felbontasban, míg át nem állítottam a felbontást a játékon belül. Alt+Tab-nál viszont nem volt túl jó, se gyors. Nem nagyon akartam használni.
Ha most akarsz újat venni, akkor annak is érdemes utána nézni, hogy milyen a talpazat. Az LG-k össze-vissza billegtek, úgyhogy egy 3 ágú tartót is be kellett hozzájuk szereznem. Sokat javult a helyzet. Ez már igencsak széles, így lehet, hogy majd kelleni fog pár hosszabb DP kábel is, mert nem biztos, hogy mind elér a gépig. Én beszereztem 3 darab 2 méterest, azzal már nem volt gondom. Amúgy mindegy, hogy HDMI vagy DP, illetve, hogy keverten dugod a VGA-ra, működni fog. Bár a mostani kártyákon általában 3 DP van. Míg a monitorokon mindig csak 1 és adott esetben akár 2 HDMI. Ki érti ezt?
3 FHD monitor talán nem lehet olyan drága ma már. Én 750€ körül vettem őket 2020-ban. 144 Hz-esek voltak. A külön monitor előnye, hogy egyes játékokat nem lehet 3 monitor szélesen játszani, így egyszerű átrakni csak egy monitorra.
Amúgy a DWQHD-nak titulált 49" 32:9 képarányú monitort is érdemes megnézni. OLED kiszerelésben. Nagyon szép képe van és ATS-ben a naplemente nagyon durva szokott lenni. ETS-ben valahogy nem olyanok a fényviszonyok a naplementénél, de mikor vihar van és villámlik, én meg a sötét szobában ülök, na az nagyon állat. A Samsung ilyen jellegű példányát úgy 1200€ körül láttam utoljára. Én még 1800-ért vettem. Ez mondjuk szerintem legalább kétszer annyi (az 1200-at figyelembe véve), mint 3 FHD monitor, de nekem nagyon megérte. És van rajta egy olyan funkció,hogy átrakhatom a képet középre, 16:9 felbontásba, így olyan lesz, mint egy 27" WQHD monitor. Nem minden monitor tudja ezt. Egyes játékoknál jól jöhet.
Persze nem kell ilyen drágát venni, a Dell-nek is van nagyon szép folyadékkristályos (LCD LED) monitora ekkora mérettel, olcsóbban. A Samsung-nak és a Dell-nek is stabil a talpa és a minőséggel sincs gond. Se képileg, se fizikálisan. Próbáltam LG-t is ebben a méretben, az katasztrófa volt. A színvisszaadás rémes volt, az első 5 percben meg össze-vissza pattogott a műanyag, ahogy melegedett a monitor. A talp meg katasztrófa volt. Hozzáértem az asztalhoz és már billegett a monitor össze-vissza. Pont, mint a 27"-os verzióknál. Erre nagyon nem figyel az LG. Volt Dell-em is 27"-ban, az is stabil volt. Mondjuk az LG-nél azért elég sok fajta és árazású van. Kicsivel drágábbat vettem, mint a Dell volt, lehet, ha még drágábbat veszek, akkor némileg jobbat kapok. Így viszont a legdrágábbnál, a Samsung-nál kötöttem ki. De nem bántam meg. Lassan két éve van meg.
Ha nem tudod csak úgy visszaküldeni, akkor érdemes alaposan körbejárni a dolgot.
Szerettem a 3 monitort, de az egy nagyon széles, keretek nélkül, még jobb. A 3 monitort csúnya veszteséggel tudtam eladni.
Ezeket a nagyon széleseket meg úgy próbálgattam, hogy volt rájuk 100 nap visszaküldési lehetőségem, így volt bőven időm tesztelni. És a postát sem nekem kellett fizetni. És volt is annyi anyagi mozgásterem, hogy akár két ilyen monitor is legyen a lakásban. De amúgy is van egy 4K-s is, szóval sosem maradt monitor nélkül a gép.
Bocs a regényért, nagy kiadás, több szót érdemel.