A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
atiwrc #48238 Régebben az ETS1-el vagy a PTTM-el nagyon sokat játszottunk a tesómmal. Illetve sok kamiont is raktunk bele.
German Truck Simulator 3-4 éve fent van a gépen de összesen 7-8 óránál többet nem játszottam vele. Igazából, szerintem az elődjeiben már eleget vezettem autópályán és a ETS2- sem igazán jött be emiatt első próbálkozásra.
Aztán szerencsére letöltöttem a Hungary Map-ot, változatos táj, sok város, keskeny kanyargós utak, amivel még a 60km/h is soknak tűnik :) (Sok autós játékkal ez a gond hogy 100 alatt szinte úgy érezni hogy állunk.) Azért itt is érződik, hogy sok hasonló épület van a városokban, de valahogy számomra sokkal élvezetesebb, az alap gamebe vagy a GTS-ban majdhogynem minden város egyformának hatott.
Az egyik dolog ami nem tetszik nekem, az hogy belülről nagyon halk, nem ültem még kamionban elhiszem hogy ilyen jól szigeteltek, de engem ez zavar. Nagyon jó ötlet hogy belül balra-hátra nézéskor kidugja a fejét az ablakon és a külső hangot halljuk, ha megtoldanák ezt azzal, hogy le-fel lehessen tekerni az ablakot 1-1 gombbal és még hozzá vennék hogy a lehúzás mértékében egyre hangosabban halljam a külső motorhangot az nagyon jó lenne.
Mivel szeretem néha kiforgatni jobban a motort( hát nem egy eco driver vagyok :) ), hogy legyen valami kis hangja mauális váltóval megyek.
Steweee-hez hasonlóan én is szivesen gyönyörködöm a tájban út közben, ezért sokat forgatom a kamerát az egérrel az üldöző nézetben(2) , így a jobb kezemmel nem nagyon tudnék váltani meg indexxel(alapesetben a nyilakon van talán), ezért nekem az vált be, hogy W,A,S,D vel megyek és az egéren a jobb bal gomb az index, a görgő föl le a váltás le fel. Sajnos ( ez főleg pót nélküli vezetés közben zavar) a görgő előre hátra görgetése a kamerán kicsit zoomol ki be, amit nem találtam meg sehol hol lehetne kikapcsolni, így a középső egért gombra ráállítottam az üldöző kamerára(2) váltást is, hogy egyszerűen visszaálljon normális zoomra.
A fékkel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Ezeket lehet beállítani a menüben.
Fék
Rögzitőfék
Motorfék
Kipufogófék engedélyezése
Pótkocsifék
Retarder erősítése
Retarder gyengítése
Próbáltam neten tájékozódni, a retarder-t olvastam hogy lehet hidraulikus vagy kipufogó gázas, akkor a kipufogó fék az teljesen különbözik a játékban a retardertől? Mert erősítettem meg gyengítettem is( vagyis nyomkodtam egy ideig a gombot), de a kipufogó féket lenyomva nem éreztem különbséget a lassulásban
(Láttam, hogy egyes kocsiknál ha jól rémlik a váltó kiválasztásánál volt olyan hogy xy váltót veszek vagy xyváltó+retardert-t. Nem tudom hogy amit vezettem abba volt e retarder, de a kipufogó féket lenyomva lassultam kicsit meg égett a féklámpa.)
A pótkocsi féket szoktátok használni?, igazából a rendes féken kívül( bekapcsol légfék rendszer szimulálás mellet) mást nem nagyon szoktam, nem kellet még használnom, meg álltam mindenütt, sokszor még túlságosan oda is kell figyelni hogy ne álljak meg túl hamar pirosra váltáskor, mikor beleállok a fékbe(billel nehezebb adagolni :)).
Mondjuk az eleve fura tény számomra hogy mindezeken kívül egy másik menüben lehet állítani a fékezés erősségét egy csúszkán, amit nem igazán értek minek raktak bele. Így brutális féktávokat lehet venni (vagy nem venni ha nagyon lehúzzuk.)