banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • ntex
    OFF:

Egy személyes tapasztalat a tuning káros hatásáról (ill. esetleges szériahibáról :D)

Én lemondtam a tuningról, soha többet nem húznék semmilyen alkatrészt a következő okból:

Még anno (2007-ben :D) volt egy Athlon64 X2 3800+ os procim, 2gb Kingmax rammal, Abit KN8 Ultra (nforce4 ultra) deszkával, X1950 PRO videókarival. Abban az időben ez még elég jó confignak számított sztem. Maximalista akartam lenni, a gyárilag 2GHz -es procit felhúztam 2.4Ghz-re. Érezhető volt a javulás, feszültség emelés nélkül vitte az új órajelet betonstabilan, 0 fagyással. Egészen úgy 1 évig, amikor is egyszercsak STALKER-ezés közben megállt a kép és a hang, majd reset után többé nem adott életjelet a gépem.

Az alaplapom északi hídján a hűtést le kellett cserélnem mert a ventije gyárilag fos volt és kerregett 1-2 hónap után (két példányon is). egy passzív Zalman hűtőbordát raktam rá, ami elvileg jó volt az említett chipsethez is viszont baromira forró volt sokszor, megégette az ujjamat is. A kísérletezés végeredményeképpen annyit tudtam elérni hogy single channel memória configgal sikerült elindítani a gépet és rendeltem egy ugyanolyan alaplapot (gari csak 1 év volt rá, és pont lejárt szóval ki kellett fizetnem újra a deszka árát).

Megjött, beszereltem. Ugyanazt a húzást megejtettem, 2.4ghz-re. Ez így megint ment 2-3 hónapig, aztán az alaplap ventije megint elkezdett kerregni úgyhogy jött a borda a régi alaplapról. ezután megint elment a gép így kb 1 évet, aztán az ominózus estén minden gond nélkül kikapcsoltam a gépet. Másnap már nem tudtam bekapcsolni, felpörögtek a ventik majd le is álltak. Alaplap megint meghalt és véleményem szerint megfelelő hűtés hiánya miatt, vagy egyszerűen nem bírta az alaplap a tuningot hosszú távon.

én megfogadtam hogy soha többet tuning, szerintem a mai cuccok gyári órajeleken is bőven elbírják az alkalmazásokat. nem hajtanék tuning által halálba mégegyszer semmilyen alkatrészt. Aki mégis úgy dönt annak javaslom hogy fejlessze a hűtést az alkatrészeken :D

Ja és sry a hosszú postért, remélem okultok belőle ha nem akkor legalább nevethettek egy jót :)

ON