• B0nFire
    #9
    Nókomment a cikkhez, a többiek már mindent elmondtak. Waze, ha ez nem egy IT/Tech oldal lenne, még elnézném, hogy nem tudják, valójában a streaming is letöltés, amit meg letöltésnek nevezünk, az leginkább mentés adathordozóra.

    Továbbá hol lehet korlátlanul hozzáférni a zenékhez, és melyekhez? A forgalomkorlátos, kibebaxott drága mobilinternet előfizetéssel? No, azt megnézném. Még a legtehetősebbeknek is rámenne a gatyájuk egyelőre. Ezen kívül van a streamnek néhány hátránya is.

    Pl. itthon helyileg hálózatot karbantartanak, és pár óráig nincs internet. Akkor nincs zene sem.

    Pl. van itthon is olyan online rádió, ahol magyar együttesek komplett albumait lehet meghallgatni, sajnos csak az elejétől kezdve a végéig. Nem lehet beletekerni, nem lehet megállítani, nem lehet csak egy-egy számot kiválasztani.

    Pl. a minőség némi kívánnivalót hagy maga után. Az online mozioldalak sem HD-ban adnak, ami már manapság nem lenne olyan nagy elvárás, csak nincs olyan szerverpark, ami ki tudná szolgálni. Az internetes rádiók lebutított 80, meg 56 kbps-os MP3-ját sem olyan nagy élvezet hallgatni. Szóval ezen a téren van még mit fejleszteni.

    Pl. kurva kicsi a választék. Persze, Lady Gaga van, a csapból is az folyik, de csak azért nem mászok fel az internetre, amikor a VAVA tévén meg az MTV-n is állandóan az nyávog. Ha kortárs zenei művészek felvételeire vagyok kíváncsi, sehol nem lelek rájuk, max a zenekarnál, mert egyetlen média sem játssza a rétegzenét. Láttam olyan online mozioldalt, hogy volt rajta összvissz vagy 30 film, ha sokat mondok. Persze ez csak akkor derült ki, hogy ilyen gyér a választék, ha már beregisztráltál.

    No, én még egy jó darabig hanyagolom ezeket és marad a vinyó, ami egyre olcsóbb és egyre nagyobb kapacitású. Azt meg ugye nem gondolja komolyan egy IT oldal, hogy a 2010-es technológiával gyártott Terás vincseszterek élettartama egy napon említhető a 15 évvel ezelőttiekkel? Jól össze vannak azok rakva.