djhambi#70
Ahogy vesszük. Magyar környezetben a Náksi és Brunner páros az ilyen Spigiboy meg Dred fickókat fél kézzel lenyomja. Azt szeretem bennük, hogy mindig volt igényük valami újra, elég jellemző manapság, ha bejön egy szám, abból csinálok tíz ugyanolyat. De náluk még a Bp. Parádé himnuszra is azt lehet mondani, hogy egy témában alkotott 7 számuk jobban különbözik egymástól, mint Dred (és Doris) összes, "mindenféle" témájú száma egymástól. Külföldi formációjuk, a Stereo Palma pedig elismert és gyakran játszott trió. Egyébként a Brunner Zsolti nagybátyámnál csinálta meg a hangtechnikusi OKJ-t, és ismerem nagybátyám munkáját, és tudom, hogy a szakmájukban sem kontárok. :) Tehát ha azt mondom, hogy idegesítő, ha egy "művész" ír egy dallamot, és arra egy szöveget akar illeszteni, ami nem illik a dallamra, és ilyenek lesznek, (pl. Demjén): "Ezért míínden faal sötétóól dalán", (vagy Dred) "Ha megbántad mi takkor tetté, nefféja mátol", akkor azt is mondom, hogy a magar kivétel talán Lovasi András és Náksiék. Mert ők előbb írnak egy "verset", helyes verseléssel, és ezt zenésítik meg, ahogy anno a The Queen, vagy a komolyzenészek tették nagy sikerrel (pl. Kodály - Sík Sándor Tedeuma nagyon szöveg, de Purcellnek Shakespeare feldolgozását is felhozhattam volna). Nem beszélve arról, hogy ha a vershez írod a dallamot, akkor a szöveghez tudsz extra kifejezőeszközöket hozzárendelni, pl. ha az a szöveg, hogy "Gaude, Emanuel", akkor a Gaudén élveszkedsz egy kicsit (zeneileg), és úgy viszed tovább, vagy beleírod a dallamba, hogy "eső esik". (Linkelhetnék youtube linkeket: Kodály - Adventi ének és Norvég leányok) Szóval nem annyira mainstream a DJ páros, mint elsőre látszik.
Sinclairnek van pár hippi gondolata, amivel szimpatizálok, mármint ilyen összetartozós, Together meg ilyenek. (kommentek: http://www.youtube.com/watch?v=NGtS2-a4CBI&feature=related) Szerintem fain. :D
Buuren zeneileg egy lépssel mindig Tiestot követte, de nem akármiért jelenik meg rádiós műsorában fél évvel a megjelenés előtt az összes leendőnagy sláger. Ő ehhez nagyon ért, sokkal jobb mixeket készít, mint Tisto, a rádió hallagtottságot nagyon vonzza, nem akármiért van a DI FM-en 7 éve heti műsora. :)
Rank 1 indította el a legutóbbi progressive-trance irányzatot, de régebben is voltak jobb munkái, pl. a This World is Watchin' Me reményeim szerint örökéletű marad. :) (+ AvB feat. Kush)