djhambi#61
"Pl. rivális pártok pénzelhetik, anarchisták, nagyravágyó kisemberek, csinál belőle honlapot, nagy látogatottság, kirakja a reklámbannert, azért kap pénzt, stb."
Persze ezt így nem írod le, mert önmagában ez is összesküvés-elmélet lenne, és nem akarod magad ezzel égetni. Ezért nem írod le, ahogy én sem írtam le, csak példának hoztam fel, hogy hogy gondolkodsz. Van olyan dolog, amit gondolsz, és van olyan, amit nyilvános helyen is közzéteszel. Keresed a bizonyítékot, vagy a cáfolatot, hisz ez a biztos módi, de egyszer le kellett írnia Rutherfordnak a hibá atommodellt, hogy később Bohr-modell legyen belőle. Tudta végig, hogy nem jó a modell, és ezt közölte is, azért volt jó, hogy mintegy köztes gondolatmenet, a korrektebb eredményre vezessen. Ahogy az összeesküvés is lehet helyes köztes gondolat az összeesküvés cáfoására, de a bizonyíték nélkül nem írod le, ahogy Rutherford is közölte, hogy az elektron 10^-14 másodperc alatt a modelljében az atommgba zuhan, mert fotont bocsát ki, ezért veszít a pályájából. És tudjuk, hogy még egyben vannak az atomjink.