• Amergin
    #1
    "Őt nem érdekli, hogy mennyire hatalmas és befolyásos a cég, ha a YouTube Törökországban bevételhez jut, akkor abból adóznia kell, méghozzá nem is keveset: 30 millió török lírát, ami körülbelül 15,7 millió eurónak felel meg."
    Nem meglepő: nincsenek hozzászokva a "multik", hogy adózni kell...
    "Mi" mennyivel 'okosabbak' vagyunk: állami pályázati pénzekkel támogatjuk meg és 10 év adómentességet adunk a szegény multiknak, hogy úgymond "teremtsenek munkahelyeket", azután meg szedik a sátorfát és mennek Kínába. Eredmény: a magyar konkurencia, ha volt csődbe ment munkahelyeket szüntetve meg (neki nem volt adómentesség "természetesen"), a multi lefölözte a hasznot, amit kivitt szépen, használta az infrastruktúránkat, aminek a megépítéséhez-fenntartásához nem járult hozzá semmivel, az itt maradt a munkanélkülieket meg eltartja majd állam bácsi.
    A társadalom számára "remek biznisz" volt ez a buli... Így már jobban érthető, miért is vannak az országok eladósodva (és ezzel szolgaságba kényszerítve a "hitelezőnek") és miért táncol pengeélen az ország, hogy vajon csődbe meg azonnal vagy még húzza egy darabig. "Demokrácia" meg "szociális piacgazdaság" meg éjrópai unijó: 20 évvel az úgynevezett rendszerváltás után...
    Király ez a rendszer!