• Balumann
  #127
  "Bizots azért van az, hogy a magyarok komoly százaléka bőrszín alapján telejesen előítéletes."

  Hát ezzel azért nem értek teljesen egyet. Pláne nem a teljessennel. A tapasztalatok alapján mondjuk nyilván lehet előítélet embertipusokra, de ennek a tapsztalatok az okai, és nem más. ebben minden benne van.

  "Egyáltalán mi ez a megkülönböztetés? Nem is értem, hogy mit hadoválsz össze. Ha én mindkettőt használom, akkor én mi vagyok? Skizofrén?"

  Ott gondolom arra gondolt, hogy itthon nem támogatják eléggé a kerékpárosokat. Kevés kerékpárút (és ahol nincs, ott se gondolnak arra, hogy lehessen azért menni), kevés tároló, nameg a legnagyobb probléma hogy nem próbálják elkapni se a tolvajokat, akik mostmár tényleg a falat is kibontják - csakhát vannak jó helyek ahonnan rendszeresen el tudják vinni. Pedig tudják hol vannak ezek a helyek, és kb. 100 módszert tudnék most is felsorolni, ahogy garantáltan elkapnák őket. Várják hogy véletlenül föladják magukat.

  "Gratulálok, ez inkább magyar példa. Csak párszák km-mel mész odébb és egészen más fogsz látni. Finnországban pl. a menedékházat fosztogató cigányokat simán lelőtték a vadászok..."

  Hehe, lázongnak is érte, hogy micsoda rasszisták élnek ott, szinte egyedüli példa. Jó hát több helyen persze közel sincs akkora gond, mert pl. van olyan szervezet, ami csak az ilyen "kisebb" fosztogatókat, közlekedési eszközökön tolvajlókat, meg ilyeneket kapják el képzetten, módszeresen. Valahol meg ugye gárda szerű szervezet segít ezekben ak érdésekben is, valahol csendőrség, stb. Annyiban igaz, hogy ez főként nálunk ilyen nagy probléma, de van ahol meg még rosszabb (pl. Svédország).