• Garfield
    #10
    A valódi aláírásomat nem tudom csak úgy átadni valakinek, nem lehet ellopni tőlem, stb. A "digitálist" - ha nem is könnyű - de lehet.

    Erről kérdezzünk meg egy igazságügyi grafológus szakértőt. ;-) Míg a kézi aláírásodat bárki, bármikor, tőled függetlenül hamisíthatja, addig a digitális aláírás - főleg a komolyabb, minősített - esetében már birtokolni kell a hordozó eszközt, amit azért illik észrevenni.

    A 100%-ban papírmentes iroda általánosságban tényleg utópia, ugyanis van egy csomó olyan eset, amikor nem lehet, vagy sokkal kényelmetlenebb a pusztán elektronikus út. Nemcsak a mérnöki, tudományos, stb. munka egyes eseteinél használhatóbb jobban a papír, de mondjuk egy szerződés egyeztetése is mennyivel egyszerűbb egy megbeszélésen, ha a kinyomtatott vázlatot tele lehet firkálni, mint korrektúrával dupla annyi idő alatt bohóckodni. Arról nem is beszélve, hogy manapság sajnos még mindig sokan a papíralapú leveleknél, nyomtatványoknál, stb. vannak leragadva, így pusztán elektronikus úton sem lehet megküldeni egy levelet.

    Ahogy az egyik előző munkahelyemen viccesen mondták, a paperless office helyett inkább a less paper office a cél, vagyis a dokumentumok elektronikus kezelése és tárolása a cél, amelyeket csak nagyon szükséges, végső esetben nyomtatunk ki.