• Penge4
    "Első 3 oldalt átnézheted a legnépszerűbbek között, ott vannak azok amiket használok."

FireFTP és Cooliris nincs, a többi beépített, vagy userJS-sel megoldható. Még ha jól tudom a Cooliris-re is van valami alternatíva. FTP tényleg jó lenne, ha legalább feltölteni tudna, bár FTP kliensnek ott a TC, ami majdnem minden gépen megtalálható és így az sem a böngésző erőforrásait emészti. Gondolj arra, mikor egy több tízezer kis fájlból álló portálmotort frissítesz, aztán egyszercsak összeomlik a böngésző és nem tudod, hogy melyik volt a legutolsó fájl, amit még helyesen felülírt és nem szakadt meg, ezáltal megsérült egy olyan fájl, ami éppen adatbázis összeomlást fog okozni.

Vannak dolgok, amiket nem érdemes a böngészőre bízni. A torrenttel is ugyanígy vagyok. Aki évente tölt le egy Linux disztrót annak jó, de részemről lehetne bármilyen über profi kliens, nem vállalnám be, hogy több gigás fájlokat kelljen újrahashelni egy összeomlás miatt. Főleg, hogy mindig snapshotokat használok, sosem stabil verziót (és stabilban is lehet összeomlás bármikor).

A Screengrab alternatíva meg bugos a 10.5x verziókban a mouseEvent bug miatt, de amúgy az is lenne...

"Pl. én innen nem tudtam http://www.chipsandcola.hu/"

Tessék:

A 18 megás az, még nem töltötte le teljesen, azért ekkora.

"DownloadHelper-nél nem kell semmit telepítenem."

Hát persze, hogy nem, mivel automatikusan felpakolja az ffmpeg libeket. Nem tudom számodra ez mennyire megnyugtató, de nekem nem az. Én szeretem tudni mit pakol fel és hova. ffmpeg nélkül nehezen konvertál bármit is.

"Semmilyen lassulást nem tapasztaltam Chrome-nál"

Ctrl+T után az Opera-féle speed dial egyből bevillan, a Chrome-nál van egy 0,5 millisec-es késés.

Egyébként a Firefoxra céloztam, ott annál is lassabb.

"Ugyanúgy a kiegészítőkben van a tudása mint a Firefox-nak."

Firefoxban ilyen alap dolgok azért alapból benne vannak. Egyébként meg ott működnek az addonok https oldalakon és belső lapokon is, a Chrome-ban nem. Milyen gáz, hogy lapot tudok nyitni mozdulatparanccsal, de bezárni már nem tudom. Vagy a Chrome addonos oldalán sem tudok egyiket sem használni, mivel HTTPS. Ugyanígy Gmail-en sem, ha HTTPS-t használok.

"olyanok hiányoznak amiket napi szinten használok(pl. FastestFox opera változata, LinkExtend, WOT, NoScript). Utóbbi 2 kiegészítő többször mentett meg vírusoktól mint a vírusirtóm."

Fastestfox-ra írtad, hogy csak az Autopagerize része kell, az van Operához is, WOT userJS is, ahogy NoScript alternatíva is, ami még jobb is, mert a scripteket is kiválogathatod, nem csak egy adott domainen döntheted el, hogy mindet engedélyezed vagy tiltod.

LinkExtend Google Preview részére van a többire nem tudom. PageRank szerintem biztos.

De ha Sandboxie-ban futtatod a böngésződet, (és gondolom UAC is be van kapcsolva), akkor minek még azon belül is ennyi biztonsági cucc?

Van még a Google-nak is saját védelme, néhány keresési találatra kattintva bejön a biztos tovább akarsz-e menni kérdés.

balee66: Az szerintem nem nem jól működik, hogy 59 után 600 pixelt kalkulál 60 helyett, vagy a 200 pixelesnek beállított doboz keskenyebb, mint a 189 pixeles form és társai.

Amúgy az angol Safari oldalon nem maradt ki az Opera, ott szerepel a tesztben, természetesen picikével a Chrome 5 és hatalmas lemaradással a Safari 5 mögött. Még a Sunspideren is, szóval biztos Mac-en tesztelhették, mivel nálam a Sunspider 10.50-től folyamatosan a Chrome előtt van.

Az iBench-en nem lepődöm meg.